„KOJU IGRU IGRAŠ“ PREMIJERNO U MADLENIANUMU
Postavio Redakcija Presstiž 23 Nov 2017 u 09:12 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Predstava Koju igru igraš”, psiho-komedija pisca Vladimira Đurića Đure, a u režiji Dejana Jankovića, biće izvedena 24. novembra u 20h na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum. 

Koju igru igras Madlenianum

Prema zvaničnom saopštenju iz Madlenianuma, ovo je priča inspirisana popularnom istoimenom knjigom Erika Berna, američkog pshijatra i psihoanalitičara, koja je na komičan način ispričana kroz likove Bele – Anabele, Džonija i Ike koje u predstavi tumače glumci: Barbara Petrović, Janko Cekić i Miljan Prljeta.

Svojevrsna mešavina trilera, psihološke drame i rokenrola u kojem glavni junaci žive u posebnom svetu iščašene stvarnosti, poput pirandelovskih junaka, glumaca u beskrajnom pozorištu života. U kući – lavirintu, metafori njihovog psihostanja u kome jedni drugima postavljaju zamke i u okviru koga su izgubljeni u svetu igara, karakteri, pretvarajući se, neprekidno gube identitet i postaju fikcija, njihove lažne projekcije. Kroz ovu psihoslagalicu odvija se realistična radnja koja se neprekidno umnožava dok dramaturgijom lažnog navođenja gledalac prisustvuje mnogobrojnim iznenađenjima koja ga neminovno uvlače u igru.

Knjiga „Koju igru igraš” uvrštena je u 50 najboljih psiholoških knjiga u poslednjih 100 godina jer se bavi večitim pitanjima kao i glumci u predstavi: Šta je to igra? Da li se i Vi igrate? Koje se to igre igraju u porodici, u partnerstvu, oko nas?

Zbog velikog interesovanja sledeća predstava biće izvedena 14. decembra na Maloj sceni pozorišta Madlenianum, a karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>