Koje smo darove dobili od Vladete Jerotića?
Postavio Redakcija Presstiž 15 Oct 2018 u 08:34 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Tribina pod nazivom „Vladeta Jerotić: Darovi našeg savremenika“ biće održana večeras, 15. oktobra, od 19h u Maloj sali Doma kulture „Studentski grad” na Novom Beogradu.

Vladeta Jerotic u DKSG

- Vladeta Jerotić na jednom od mnogobrojnih gostovanja u DKSG / foto: Arhiv DKSG

Učestvuju: Aleksandar Gajšek, Žarko Trebješanin, Bojan Jovanović i Miloš Knežević

Vladeta Jerotić bio je istaknuti srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, svestrani erudita i akademik. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, gde je specijaliziraoneuropsihijatriju, a psihoterapiju u Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj. Bio je šef Psihoterapeutskog odelјenja bolnice Dr Dragiša Mišović. Od 1985. je, kao profesor po pozivu, predavao Pastoralnu psihologiju i medicinu na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Razvio je plodnu publicističku delatnost iz graničnih oblasti psihoanalize, psihoterapije, religije i filozofije. Održao je brojna predavanja u gotovo svim većim gradovima Jugoslavije. Bio je član Udruženja književnika Srbije, Medicinske akademije i SANU. Napisao je 32 knjige. Mnogo puta je nagrađivan. Nagrada za životno delo Dositej Obradović uručena mu je 2014. u Narodnom pozorištu u Beogradu.

- Izvor: DKSG

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>