„JUGOSLOVENSKA MUZIKA BEZ JUGOSLAVIJE” U DKSG
Postavio Redakcija Presstiž 17 Dec 2016 u 17:37 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Predstavljanje knjige „Jugoslovenska muzika bez Jugoslavije” Ane Petrov održaće se u sredu 21. decembra, u 19h, u klubu – knjižari „Magistrala u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

Učestvuju: Muharem Bazdulj, Petar Janjatović i autorka. jugoslovenska-muzika-bez-jugoslavije

Kako je jugoslovenska popularna muzika nadživela zemlju u kojoj je nastala? Ima li političkog pomirenja putem muzike ili muzika potvrđuje da su postjugoslovenske podele realne? Kako su (naizgled neutralni) koncepti ljubavi umreženi u sećanje na jugoslovensku prošlost i nekad se transformišu u jugonostalgiju, nekad se integrišu u diskurse o muzici kao univerzalnom jeziku, a nekad pomažu daljem konstruisanju granica u postjugoslovenskom prostoru.

Ana Petrov (1982) je završila muzikologiju na FMU i doktorirala Sociologiju. Bavi se aktuelnim trendovima u diskursima o kulturi, recepciji koncerata u postjugoslovenskom prostoru i diskurzivnim konstruisanjem feminiteta. Na Fakultetu za medije i komunikacije predaje sociološke i antropološke teorije i kurs o jugoslovenskoj popularnoj muzici.

- Glavna foto: red za potpisivanje prve ploče Plavog orkestra u Beogradu 1985.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>