JAZZFEST 28. I 29. OKTOBRA U KRAGUJEVCU
Postavio Redakcija Presstiž 21 Oct 2017 u 07:57 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

InternacionalnI JazzFest Kragujevac ove godine slavi punoletstvo 

JazzFest Kragujevac 2017 (1)

Dva festivalska dana manifestacije JazzFest održaće se 28. i 29. oktobra u 20h u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

Na repertoaru he šest koncerata, a organizatori obećavaju bogat program, raznovrstan repertoar i interesantne izvođače.

Prema zvaničnom saopštenju organizatora, tradicionalno u oktobru Kragujevčani uživaju u zvucima dobrog džeza, a ove godine IJFK uz to što je dobitnik prestižne muzičke licence EFFE, čime je potvrđena pripadnost festivalskoj zajednici pod okriljem Asocijacije evropskih festivala (EFA), JazzFest proslavlja i svoje punoletstvo.

Subotički omladinski bend Iz Principa, sačinjen od srednjoškolaca rođenih u godini kada je organizovan prvi JazzFest u Kragujevcu, simbolično će otvoriti 18. IJFK i na taj način potvrditi značaj Festivala poznatog kako po afirmaciji mladih Džez bendova, isto tako i muzičkoj edukaciji omladine. Iste večeri uz nove nade domaće džez scene nastupiće i pijanista Luka Del’ Ana iz Italije sa svojim kvartetom, kao i Kanađanka Kris Dejvis, o kojoj je Njujork Tajms pisao kao o ,,pilotu na tastaturi” i ona će se kragujevačkoj publici predstaviti u kombinaciji sa bubnjarem Bili Drumondom. Druge večeri publika će moći da uživa u nastupu Eve Klese iz Nemačke i njenog   benda, zatim u izvođenju trija Karl Racera iz Austrije, muzičara svetske klase, da bi na samom kraju kao poslastica nastupio bend iz Turske, čiji je frontmen Ilhan Ersahin predstavnik njujorške andergraund scene, koji osim što inspiraciju pronalazi u filmu, u svojoj muzici spaja istok i zapad, romsku muziku i elitu evropskih prestonica.

JazzFest Kragujevac 2017 (2)

Od pratećeg programa u periodu od 20-25. oktobra 2017. godine u šoping centru Plaza, u centralnom atrijumu, biće organizovana velika promocija XVIII IJFK-a u okviru koje će biti postavka izložbe najboljih plakata kragujevačkih Džez Festivala i još mnogobrojna iznenađenja.

Takođe, u kulturnom centru Ummus, 25. oktobra biće organizovana žurka zagrevanja pred ovogodišnji Festival uz poznate džez bendove grada Kragujevca. Mnogobrojna iznenađenja očekaju sve džezere, 25. X u periodu od 21h do ponoći.

Dnevna karta iznosi 750 dinara za čak tri koncerta, a za oba festivalska dana iznosi 1.500 dinara.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>