IZLOŽBA FOTOGRAFIJA MILICE NIKOLIĆ
Postavio Redakcija Presstiž 12 Apr 2017 u 11:47 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Samostalna izložba fotografija pod nazivom Genius Loci umetnice Milice Nikolić biće otvorena 19. aprila u 19h u galeriji „Čubrilo“ u Gardoš kuli u Zemunu.

Genius Loci Milica Nikolic

Prema zvaničnom saopštenju, ova serija fotografija rađena je analognom kolor tehnikom sa različitih vrsta filmova. Prostorna instalacija „proklijale“ fotografije je štampana na ručno pravljenom papiru sa pažljivo odabranim autohtonim semenjem biljaka. Kadorvi koji okružuju instalaciju su inspirisani osećajima prisutnosti nevidljivih zaštitničkih duša, Genius Loci (lat.), na mestima kao što su Veliko Ratno Ostrvo, obale Dunava, sokaci i bregovi Zemuna. Tokom izložbe čete imati prilike da priuštite limitirane primerke foto-razglednica na ovom neobicnom medijumu koju možete da čuvate ili zasadite.

Milica-Nikolic-genius-loci-(5)

Milica-Nikolic-genius-loci-(6)

Izložba će trajati do 29. aprila ove godine.

O autorki:

Milica Nikolić (1986) diplomirala je na katedri za konzervaciju i restauraciju 2010. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Autorka je 7 samostalnih izložbi i učestvovala na brojnim grupnim izložbama i projektima u Srbiji, Makedoniji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Austriji, Japanu.. Član je ULUPUDS-a od 2013.godine. Organizovala je više umetničkih izložbi i kulturnih projekata kao što su ,,Foto-Narativi”. Živi i radi u Zemunu kao nezavisni multimedijalni umetnik i fotograf.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>