INŽENJERSKO TAKMIČENJE – EBEC BEOGRAD
Postavio Redakcija Presstiž 2 Feb 2016 u 10:46 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

„Upoznaj budućnost, probudi kreativnost, budi uspešan!”

EBEC Beograd (2)

Inženjersko takmičenje ─ EBEC Beograd, u sklopu „Beogradskih dana inženjera”, održaće se od 10. do 14. marta na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Takmičenje deveti put zaredom organizuje Udruženje studenata tehnike Evrope BEST Beograd.

Prema saopštenju EBEC Beograda, učesnici su studenti tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, koji će se nadmetati u dve kategorije – Studiji slučaja i Timskom dizajnu. Pored toga, imaće priliku da unaprede svoje  inženjerske, ali i prezentacione veštine, učešćem na brojnim radionicama i treninzima.

U okviru Beogradskih dana inženjera biće održana i tribina „Face the robots”, prvi u nizu „Face the future” događaj. Studenti će imati priliku da saznaju koliko je zanimljivo baviti se robotikom u našoj zemlji i sa kojim se izazovima mogu susresti.

EBEC Beograd (1)

Timski dizajn predstavlja najkreativniju vrstu nadmetanja koje podrazumeva rešavanje određenog inženjerskog problema konstruisanjem naprave koja vrši zadatu funkciju poput dizalice, letelice, katapulta ili pak muzičkog instrumenta.

Studija slučaja  omogućava studentima da usavrše svoje veštine, rešavajući i prezentovajući rešenja određenog tehničko-menadžerskog problema, koristeći se prethodnim iskustvom i stečenim znanjem.

EBEC (European BEST Engineering Competition) je najveće evropsko studentsko takmičenje namenjeno budućim inženjerima, čiji je cilj podsticanje timskog i takmičarskog duha  mladih.

Svake godine se održava na tri nivoa ─ lokalnom, regionalnom i evropskom. Ovogodišnje finale inženjerskog takmičenja  EBEC biće održano u avgustu 2016. godine u Beogradu, gde ćemo imati priliku da se susretnemo sa nekima od najboljih studenata tehnike Evrope!

Prijavljivanje je besplatno, počinje 1.februara i traje do 1. marta.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite sajt www.ebec.BEST.rs ili Facebook stranicu https://www.facebook.com/EBEC-Beograd-Beogradski-Dani-Inženjera.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>