GOBLINI 5. JUNA NA MIKSER FESTIVALU
Postavio Redakcija Presstiž 28 Mar 2015 u 19:08 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Šabački pank rok bend Goblini nastupiće trećeg dana Mikser festivala, 5. juna, na novoj, otvorenoj muzičkoj bini kapaciteta od 2500 ljudi, u Mostarskoj 5 u Beogradu.

goblini-2015

- Goblini / foto: Marko Ristić

Prema saopštenju MIKSER-a, sedmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se četvrti put u beogradskom kvartu Savamala, od 3. do 7. juna 2015. godine pod sloganom „Neizdrž”, sa snažnom namerom da uz učešće blizu 1000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta, ukaže na društveni potencijal kreativnog stvaralaštva i aktivizma kao poslednju šansu za izlazak iz moralne, drušvene i ekonomske krize.

Goblini, bend koji svojom jedinstvenom energijom i buntom, “melje” sve pred sobom, još jednom beogradskom svirkom će obradovati mnogobrojne obožavaoce i pokazati zašto uživaju reputaciju benda koji je obeležio poslednju deceniju prošlog veka .

Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu, a tokom devedesetih su se pozicionirali kao jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. U karijeri su objavili pet studijskih albuma i odsvirali više od 350 koncerata.

Poslednji koncert su odsvirali 7.juna 2001. u Zagrebu, da bi posle skoro decenije pauze Goblini obnovili rad krajem proleća 2010.godine. U postavi su bili Branko Golubović (vokal), Alen Jovanović (gitara), Vladislav Kokotović (bas), Saša Šetka (gitara) i Milan Arnautović (bubnjevi). Tokom 2012. godine bend napušta gitarista Saša Šetka, a njegovu poziciju zauzima Leonid Pilipović, i u novoj postavi izdaju album “Roba s greškom” praćen prvim singlom/spotom “Deca iz komšiluka”.

Ulaznice za treći dan Mikser Festivala 2015, 5. jun, nabavite na prodajnim mestima Gigs Tixa po specijalnoj promo ceni od 800 dinara za prvih 500 karata. Informacije o celokupnom muzičkom programu Mikser Festivala i satnici pratite na festival.mikser.rs i facebook.com/mikser.belgrade.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>