GARAGE FIRE! CAMPUS FEST 2014 1. I 2. JULA
Postavio Redakcija Presstiž 28 Jun 2014 u 10:45 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

GFCF LogoManifestacija Garage Fire! Campus Fest 2014 održaće se 1. i 2. jula na Letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad u Beogradu.

Na ovoj jedinstvenoj, šestoj po redu, muzičkoj manifestaciji, koja neguje i promoviše autorsku, alternativnu rock & roll muziku koju stvaraju mladi umetnici iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije, pa i celog sveta, nastupiće: Plastic Sunday (Niš), Diskurz (Rijeka), Burning Leaf (Pirot), Čikine bombone (Beograd).

Plastic Sunday

Plastic Sunday

Plastic Sundaynastupaju 1. jula u 20 sati. Bend je nastao je u Nišu 2008. godine i stilski se može okarakterisati kao garažni rokenrol sa uticajima noise zvuka. Plastic Sunday su kritičari i redakcija web magazina Popboks proglasili za najbolji novi bend u Srbiji u 2010. Nakon toga je snimljen prvi mini album „Razum traži razloge“, a sa prvim spotom za pesmu „Negde“, bend dolazi i do vrha Jelen Top 10 liste. Značajne nastupe Plastic Sunday imao je na: Gitarijadi u Zaječaru, Jelen Demo Festu u Banjaluci, festivalu Nisomnia u Nišu, Balkan Streets festivalu u Vranju, serijalu koncerata „Scena Uživo”, zatim na Ušću pre benda Depeche Mode, na prvom serijalu koncerata „Provetravanje“ u Nišu, „Garden Rock“ festivalu u Podgorici, itd. Trenutno Plastic Sunday radi na svom novom materijalu.

https://www.youtube.com/watch?v=PvcokLAw_DQ

Diskurz

Diskurz

Diskurz nastupa 1. jula u 22 časa. Diskurz, oformljen početkom 2006. godine, je uverljivo najmlađi riječki bend ikada, koji je potpisao diskografski ugovor bez obzira na beskompromisan stav prema muzici, društvu i muzičkoj industriji. Diskurz je pozornicu delio sa Mudhoney, nastupao na Hartera Festivalu i Rokaj Festu, koji su dva od tri najveća festivala u Hrvatskoj, osvojio nagradu Zlatna Koogla, i bio nominovan za mnoge druge muzičke nagrade, kao što je Porin, dok im je album prvenac proglašen albumom godine. Diskografska kuća “Todo Destruido” iz Texasa im je objavila album u Americi. Bend je radio i muziku za film, stvorio je zavidan broj videospotova i realizovao mnogo koncerata. Diskurz je do sada objavio sledeća izdanja: „Diskurz“ (Diskurz Self-release, 2007), „U protivnom“ (Dallas Records, 2009), „Diskurz“ EP na vinylu (Todo Destruido, 2010), „Nova stvarnost“ (Dallas Records, 2011), „U raljama“ EP (Dallas Records, 2011), single „Render“ (Diskurz Self-release, 2012) i aktuelan album „Puls“ (Dallas Records, 2014).

http://www.youtube.com/watch?v=90ZdS9V96r4

Burning Leaf

Burning Leaf

Burning Leafnastupa 2. jula u 20 sati. Bend je osnovan su krajem 2011. godine i od samog početka fokus benda je rad na autorskom materijalu koji se može okarakterisati kao groove/sludge metal. Značajni nastupi su Majska gitarijada u Ljubičevu 2012, koncert u Sofiji sa bendovima Odd Crew i O.H kao i svirka u Nišu. Iza sebe ima dva demo izdanjaNode Vol.1 i Node Vol.2.

https://www.youtube.com/watch?v=p7uy-Rx_nO4

Čikine bombone

Čikine bombone

Čikine bombone nastupaju 2. jula u 22 časa. Ovaj psychobilly trio je nastao u Beogradu u prolece 1998. godine. Tokom trinaest godina postojanja, Bombone su odsvirale blizu tri stotine svirki u Srbiji, objavile četiri albuma: „Flaming Dynamite“ (2000), „Captain Crash“ (2002), „666.000 Miles on the Wrong way“ (2006) i „Grandpa Candys Early Sides“ (2009), pojavile se na većem broju domaćih i stranih kompilacija i ostale jedna od retkih stabilnih pojava na srpskoj sajkobili/rokabili sceni. Novi album bombona je snimljen krajem prosle godine i biće objavljen čim bude izmiksovan.

https://www.youtube.com/watch?v=xTODWDGyrBc

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>