FRANČESKO KAFIZO NA BEOGRADSKOM DŽEZ FESTIVALU
Postavio Redakcija Presstiž 22 Oct 2015 u 08:30 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Italijanski saksofonista Frančesko Kafizo (Francesco Cafiso) će nastupiti na 31. Beogradskom džez festivalu u petak, 30. oktobra u Domu omladine Beograda, a ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže.

francesko kafizo

Za ovog mladog saksofonistu već je neko vreme poznato da je najveći novi talenat italijanske džez scene, koja je kod nas izuzetno popularna. Sa svojim sekstetom i projektom La banda, osvojio je zasluženu pažnju evropske kritike, publike i medija, pa sa pravom možemo reći da će upravo prisustvujemo rađanju jedne nove džez zvezde.

Prema saopštenju DO, početkom 2000-ih, Frančesko Kafizo je sa 14 godina nastupao po najvećim evropskim festivalima, gostujući u septetu Vintona Marsalisa. Usledili su pozivi drugih američkih i italijanskih umetnika, prvi solo nastupi, albumi, nagrade. 2009, kada je punio 20 godina, nastupao je u Vašingtonu na proslavi inauguracije Baraka Obame, a iste godine fondacija Umbria Jazz proglasila ga je Ambasadorom italijanske muzike u svetu.

Ipak, najveći poduhvat ostvaruje u godini kada premijerno nastupa na Beogradskom džez festivalu. Posle pretežno reproduktivnog perioda, i prvih, konvencionalnijih autorskih pokušaja, osmislio je i snimio kapitalni projekat „3”. Kolekcija predstavlja njegova razmišljanja o Siciliji, i zvucima uz koje je rastao – trostruki album originalne muzike u pratnji dva mala sastava i velikog orkestra. Fascinantno delo po emociji podseća na radove Nina Rote i Enija Morikonea.

Kako Kafizo svira poslušajte OVDE.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>