Filmsko putovanje za kraj ArtLink festivala mladih talenata
Postavio Redakcija Presstiž 1 Oct 2018 u 13:36 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Gala koncert „Filmsko putovanje biće održan večeras, 1. oktobra, u 20h, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

ArtLink festival Filmsko putovanje 2018 Beograd Kolarceva zaduzbina

Na koncertu nastupa festivalski kamerni orkestar „ArtLink mladi virtuozi“, sa koncert majstorom violinistom Robertom Lakatošem, italijanskim solistom Đorđom Mandolezijem, prvim fagotistom Pariskog orkestra, pijanistkinjom Alisom Bešević i Marianom Buslehner, flautistkinjom iz Austrije.

Marianne Artlink 2018 Belgrade

- Marianna Busslechner / PR photo

Na ovom koncertnom spektaklu srpskoj publici će se premijerno predstaviti Roman Kariolou, austrijski kompozitor holivudske biografije. Kariolou se školovao na poziv Jehudi Menjuhina u njegovoj muzičkoj školi u Londonu, studirao violinu na Muzičkom koledžu Lbeeck, Muzičkom univerzitetu u Beču, Mocarteumu u Salcburgu, Univerzitetu muzičke umetnosti u Gracu i za to vreme nastupao na koncertima u Beču, Parizu, Londonu, Pragu, Atini. Talenat i snažno interesovanje za komponovanje odveli su ga 2004. na studije u Filmskom muzičkom institutu u Los Anđelesu. Već u mladosti je komponovao muziku za više od 50 filmskih i TV produkcija za glavne TV stanice (BBC, National Geographic, CBS, ZDF, ORF, ARD, ARTE). U poslednje 3 godine nekoliko puta je bio nominovan za Emmy nagradu. Dobitnik je nagrade “Bečka filmska muzika” 2009. godine. Kariolou će na koncertu izvesti svoje kompozicije stvarane za filmove “Saher” i “Marija Terezija” uz projekciju odlomaka iz navedenih filmova. Pored filmske muzike, na koncertu će izvedena dela Vivaldija, Baha i Sedlara. Koncert je organizovan u sklopu obeležavanja godine Evropskog kulturnog nasleđa, u saradnji sa EUNIK-om, Delegacijom EU, Ambasadom Austrije, Odeljenjem za kulturu Ambsada Mađarske, Kultur forumom, Italijanskim kulturnim centrom, Evropskom investicionom bankom. Ulaznice u prodaju na Blagajni Kolarca i prodajnim mestima Eventima.

Roman Kariolou - Artlink festival 2018 Belgrade

- Roman Kariolou / PR photo

Peti ArtLink festival mladih talenata biće zatvoren u utorak, 2. oktobar 2018, u 19.00, resitalom Đorđa Mandolezija, prvog fagotiste Pariskog orkesta uz klavirsku pratnju Nataše Šarčević, u Italijanskom institutu. Ulaz je slobodan.

- Izvor: Artlink

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>