„Figura kroz misao“: Natalija, Jovana i Una
Postavio Redakcija Presstiž 24 Nov 2018 u 10:10 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba „Figura kroz misao“, koja spaja tri savremene vizuelne umetnice Nataliju Miladinović, Jovanu Jarebicu i Unu Nikolić, biće svečano otvorena 29. novembra u 19h u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40) u Beogradu.  Natalija Miladinovic (2)

by Natalija Miladinović

„Tema izložbe „Figura kroz misao“ predstavljena je kroz vizuelne manifestacije figuralne pojavnosti, a širi koncept je u sadržaju koji nose uobličene forme pojedinačne misli. U procesu oblikovanja tematske celine možemo spoznati susret tri umetnička sopstva. U pristupu fotografiji kao kompoziciji slikarski uklopljenih elemenata je prepoznatljivost naturalističkog umetničkog izraza u fotografiji Natalije Miladinović, estetizovana fotografija zabeležene sirove energije čiste i trenutne emocije je eksperiment misaonog procesa Jovane Jarebice, dok je specifičnost likovnog izraza Une Nikolić u otvorenoj emociji izraženoj kroz simbol prepuštenoj imaginarnom“, piše Biljana Jotić, autorka teksta i istoričarka umetnosti.

Jovana Jarebica (Planeta, 2018)

Planeta - Jovana Jarebica

Izložbu možete posetiti do 8. decembra.

O autorima:

Natalija Miladinović je rođena 1988. godine u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Primenjenog slikarstva. Svoju umetnost prikazuje u formi slikarstva, crteža, fotografije i skulpture. Uspešno stvara u svakoj od disciplina gde brojne izložbe potvrđuju njenu posvećenost i multitalentovanost. Ipak, slikarstvo i fotografija su dva umetnička izraza koja su joj najbliža i u okviru kojih ispoljava svoj pun potencijal.

Natalija Miladinovic (1)

by Natalija Miladinović

Članica je ULUS-a od 2017. Živi i radi u Beogradu. Izlaže od 2009. godine u zemlji i inostranstvu i do sada je učestvovala na više samostalnih i preko četrdeset grupnih izložbi u Srbiji, Francuskoj, Belgiji, Hrvatskoj, Kipru, Japanu, Bosni i Hercegovini. Ove godine je svojom slikom predstavila Srbiju na izložbi Women in Art for Peace, iza koje stoji Europe’s Art.

Jovana Jarebica je rođena 1986. u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Primenjeno slikarstvo. Kao i slikarstvo, fotografija joj je jednako važna.  Još u toku osnovne škole je osvajala prva mesta na republičkim fotografskim takmičenjima. Iza sebe ima mnogo grupnih i nekoliko samostalnih izložbi u okviru slikarstva i fotografije. Izlagala je u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Japanu. Jedan je od učesnika prvog slikarskog simpozijuma u Skoplju u Makedoniji.

Jovana Jarebica (Sijam plavo, 2018)

Sijam plavo – Jovana Jarebica

Una Nikolić je rođena 1988. godine u Beogradu. Nakon Srednje škole za dizajn upisala je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala 2012. godine na odseku Primenjeno slikarstvo. Bila je profesor likovne kulture i estetike. Redovni je član likovnih kolonija i umetničkih radionica. Izlagala je na grupnim i samostalnim izložbama u Beogradu i Parizu.

Una Nikolic (2)

Una Nikolic

by Una Nikolić

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>