Dušan Gerzić Gera: Prodajna retorspektivna izložba slika, kolaža i crteža
Postavio Redakcija Presstiž 18 Jul 2018 u 11:47 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Od grada do grada, prodajna retrospektivna izložba crteža i slika i kolaža Dušana Gerzića Gere, biće otvorena 3. septembra u 20h u Velikoj galeriji Kulturnog centra GRAD u Beogradu.

Dusan Gerzic Gera

Ovom izložbom se obeležava dvadesetogodišnjica umetnikove smrti, a publika će imati priliku da vidi selekciju Gerinih dela iz svih faza stvaralaštva, uz dokumentarne fotografije, video-snimke i intervjue.

- Gerine fotografije iz perioda benda VIA Talas pogledajte OVDE

Bik,-ulje-na-platnu,-65-x-45-cm,-1995-Dusan Gerzic Gera

Bik, ulje na platnu, 65 x 45 cm, 1995.

Od Beograda, preko Njujorka do Pariza, od grupnih preko samostalnih izložbi u ovim gradovima, od body paint umetničkih akcija u SKC-u i The Tunnel klubu u Njujorku, preko kolaža, monumentalnih slika, intimnih crteža i dokumentarnih fotografija – postavka pravi pun krug stvaralaštva ovog umetnika nomada.

Selekcija iz veoma obimnog opusa radova, biće razvrstana u četiri celine. Za ovu priliku radovi će biti pozajmljeni iz privatnih kolekcija, a većina dela pripada kolekciji umetnikovog brata Borivoja Gerzića. Odabrani radovi biće stavljani na prodaju.

Crveni covek, ulje na platnu, 1997, Dusan Gerzic Gera

Crveni čovek, ulje na platnu, 1997.

- Više o Gerinom životu i stvaralaštvu pročitajte OVDE.

Ne propustite priliku da se podsetite ili pak upoznate sa opusom jednog od najznačajnijih beogradskih protagonista Novog talasa osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka!

Izložba će trajati do 9. septembra.

- Više na sajtu: www.dusangerzicgera.com

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>