DRUŠTVENO ODGOVORNI VIKEND U SAVAMALI
Postavio Redakcija Presstiž 25 Sep 2014 u 14:05 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Cuti i RazumetiOvog vikenda, Savamala postaje stecište aktivizma i građanskih inicijativa i centar širenja poruka tolerancije, poštovanja ljudskih prava i značaja društvene odgovornosti. Obeležavanje Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba, „Pride Week 2014“, pokretanje inicijative „Lekalizacija 2014“, delovanje na povećanje svesti o važnosti srpskog etno-kulturnog nasleđa i početak saradnje sa AKUD „Branko Krsmanović“, deo su programa i socijalno angažovanih sadržaja koje je Mikser House pripremio za kraj poslednje nedelje septembra.

Divas Night - Prajd 2014

Fifi

U jeku obeležavanja „Nedelje ponosa 2014“, u Mikser House-u će u četvrtak u 20.30 časova, kao deo pratećeg programa Prajda 2014, biti otvorena izložba društveno angažovanih karikatura Marka Somborca i Coraxa, dok će narednog dana, u isto vreme,  izložba fotografija „Pod istim krovom“ prikazati život Roma na prostoru zapadnog Balkana. U susret Paradi ponosa, u petak će se održati celovečernji program „Divas Night“ kada će nastupiti takmičar X Factora, Fifi, zajedno sa prijateljima LGBT.

Sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu sa oštećenim sluhom, a povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba, kompanija Audiovox u saradnji sa Humanitarnom fondacijom Novi Beograd i Mikser organizacijom priprema zanimljiv program i druženje sa javnim ličnostima, kao što su Aleksa Jelić i Inspektor Blaža, za decu sa oštećenim sluhom, u okviru tradicionalne akcije „Čuti i razumeti“, u petak 26. septembra, u periodu od 12:30 do 14:30 časova.

Još jedna važna inicijativa okupiće u Karađorđevoj 46 stručnjake iz zemlje i sveta koji će u petak, od 17 časova, i u subotu, od 14 časova, na tribini i seminaru „Lekalizacija 2014” predočiti osnove za izmenu zakona o upotrebi kanabisa u medicinske i industrijske svrhe u skladu sa savremenim dostignućima medicinske nauke i prakse poslednjih godina u Evropi i svetu.

AKUD Krsmanac

AKUD Krsmanac

U subotu, od 13 časova, kraćim programom će ansambl narodnih igara i pesama „Krsmanac”, svojevrsni ambasador dobre volje i kulture Srbije, predstaviti posetiocima bogatstvo folklora južne Srbije. Ovim programom Mikser House sa ponosom najavljuje početak saradnje sa Akademskim kulturno – umetničkim društvom „Branko Krsmanović”, ostvarene u cilju povećanja svesti o važnosti našeg etno-kulturnog nasleđa i baštine i afirmacije umetnika koji već godinama postavljaju visoke izvođačke kriterijume svojim znanjem i talentom.

Za detaljne informacije o programima posetite sajt house.mikser.rs, zvaničnu Facebook stranu (facebook.com/mikser.belgrade) ili se informišite putem Mikser android aplikacije koja je dostupna za preuzimanje na Google Play Store-u.

- Foto: Mikser House

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>