Dokumentarac o tajnim seks aferama u Holivudu!
Postavio Redakcija Presstiž 29 Nov 2018 u 12:35 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

„Skoti i tajna istorija Holivuda“, dokumentarac koji je uzburkao najpoznatiji filmski grad na svetu, biće prikazan na Merlinka festivalu, u nedelju 9. decembra u 21:30h, u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Skoti Bovers - Skoti i tajna istorija Holivuda (1)

Ovo ostvarenje reditelja-novinara Meta Tajrnauera premijeru je imao na 42. Filmskom festivalu u Torontu. Novinar prikazuje kako je izgledao intimni život nekih od najvećih filmskih ikona svih vremena, koje su živele i radile u Holivudu. Tajrnauer je informacije dobio od Skotija Boversa, koji je u zlatno doba, 40-ih godina pa nadalje, vodio bordel na Holivud bulevaru.

„Neki su mi govorili da sam uvrnut, da sam drugačiji. Dame bi me pitale šta sam ja, a ja sam odgovarao: Ja sam sve“, izjavio je Bouers na premijeri.

Već u prvim minutima dokumentarca Skoti jasno daje do znanja koji su poznati koristili njegove usluge. Ta otkrića dočaravaju nam sliku jednog zatvorenog, ali vrlo raskalašnog Holivuda, koji nema veze sa pažljivo negovanim PR imidžom toga vremena. Među onima koji jesu u filmu su pored Roka Hadsona, Ketrin Hepbern, i njen dugogodišnji (navodni) partner Spenser Trejsi, Keri Grant, britanski princ Edvard i njegova supruga Valis Simpson, i mnogi drugi.

Skoti Bovers - Skoti i tajna istorija Holivuda (2)

O filmu, reditelj i novinar Met Tajrnauer kaže:

„Skoti Bauers mi je spomenuo oko 300 klijenata svog bordela. Neki su potpuno nepoznati, neki su u to vreme bili velike zvezde, a neki su i danas ikone filma. Nisam sve stavio u film, morao sam da biram koga ću spomenuti. Puno njih smo izostavili. Nisam hteo da se film pretvori u gomilanje tračeva.“

Nakon premijere filma Skoti Bovers je dobio počasno priznanje grada Los Anđelesa za promovisanje LGBTQ istorije i kulture.

Trejler za film pogledajte OVDE.

Deseti, jubilarni, Međunarodni festival queer filma „Merlinka” održaće se od 6. do 9. decembra u Domu omladine Beograda. U toku četiri festivalska dana na programu će biti više od 100 filmova iz 35 država, među kojima i ostvarenja iz evropskih zemalja, Paragvaja, Brazila, Rusije, Indije, Kine i Australije. Mnogi od filmova nagrađivani su na najprestižnijim svetskim festivalima poput Berlinala, Festivala u Kanu, Sundance festivala i drugih. U fokusu ovogodišnjeg festivalskog programa je Nemačka, i nemačka kinematografija.

Više o programu Merlinka festivala pogledajte OVDE.

- Izvor: Merlinka festival

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>