„DNEVNIK ANE FRANK“ U DOMU OMLADINE
Postavio Redakcija Presstiž 10 May 2017 u 11:13 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Dom omladine Beograda i Studio Centar će od maja meseca započeti realizaciju edukativnog pozorišnog repertoara za mladu publiku.

Pozorišne predstave „Mi deca sa stanice Zoo“ (10. maj), „Sve je to Rock’n’Roll“ – Ex Yu rock mjuzikl 80-ih (22. maj) i „Dnevnik Ane Frank“ (30. maj) biće izvođene na sceni sale „Amerikana“ Doma omladine Beograda.

ANA FRANK predstava

- Dnevnik Ane Frank

Prema saopštenju iz Doma omladine, Studio Centar je u poslednjih deset godina realizovao 23 pozorišne premijere, namenjene tinejdžerima, od kojih su neke postale prepoznatljive i široj javnosti. U potpuno drugačijem, kamernom ambijentu, za manji broj gledalaca, publika će biti aktivni učesnik dešavanja na sceni, a nakon predstava biće organizovan i razgovor sa mladim posetiocima o problemima i temi o kojoj je predstava govorila.

Pored autora predstava, sa publikom će razgovarati i stručnjaci iz oblasti prevencije narkomanije među mladima, kustosi Muzeja Banjičkog logora, koji će govoriti o nacističkim zločinima u Beogradu za vreme Drugog svetskog rata, kao i neki od poznatih beogradskih muzičara, koji će pričati o usponu beogradske i jugoslovenske rok scene 80-ih.

Mi deca sa stanice Zoo predstava

- Mi deca sa stanice ZOO

Dom omladine Beograda i Studio Centar na ovaj način žele da mladim ljudima u Beogradu pruže jedno novo pozorišno iskustvo iz kojeg će izaći bogatiji za mnoga saznanja koja se njih tiču. Sa druge strane sklanjanje dece sa ulica i uvođenja u kulturne institucije je zadatak na kojem bi svi iz oblasti kulturnog života trebalo da rade.

Do kraja 2017. godine, pored navedenih predstava, koje će biti na repertoaru, Studio Centar i Dom omladine Beograda će realizovati još dve nove predstave: „Deca na internetu“ (koja se sa velikim uspehom igrala od 2012 do 2015. godine i koja se bavi zaštitom dece na internetu) i „Otuđenje ili svašta na ovome svetu“ (po motivima kratkih drama Ežena Joneska, koja će se baviti štetnošću medijskog i tehnološkog uticaja među mladima i poremećenim ličnim odnosima).

Sve je to rokenrol predstava

- Sve je to rokenrol

Ulaznice za sve programe se mogu nabaviti preko Eventim mreže, kao i preko veb i Fejsbuk stranice stranice Studio Centra. Cena ulaznica u slobodnoj prodaji je 500 dinara, dok su za školske i grupne posete obezbeđeni dodatni popusti.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>