Dečji dani kulture od 19. do 21. aprila!
Postavio Redakcija Presstiž 4 Apr 2019 u 13:12 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

U svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca koji se nalaze u Beogradu, Nišu, i u još 20 gradova u Srbiji važiće veliki popusti na knjige za decu i mlade, dok će u knjižari u SKC-u biti organizovan raznovrstan program… 

Decji dani kulture 2019 - Laguna

Dečji dani kulture, manifestacija posvećena deci, a pod sloganom „U igri sa knjigom“, biće održana od 19. do 21. aprila, a u organizaciji izdavačke kuće Laguna i lanca knjižara Delfi.

Brojne radionice, druženja sa piscima, popusti na izdanja za mališane obeležavaju ovu sjajnu manifestaciju koja se trudi da deci približi knjigu i čitanje.

Edukativna, ilustrovana i sadržajem bogata izdanja za decu čine ediciju Mala Laguna. Pored klasičnih i savremenih priča i slikovnica, posebno negujemo književnost domaćih autora. Kako je od izuzetne važnosti približiti knjigu mališanima već u ranom uzrastu, Laguna objavljuje izdanja koja podstiču čitanje, a izdavački spektar Male Lagune pokriva sve uzraste: za najmlađe su tu slikovnice i knjige stihova čuvenih autora, zatim knjige za one koji uče da čitaju i usavršavaju se u toj veštini, pa sve do vrhunskih savremenih romana za decu i mlade. U svemu tome pravimo dobar balans između klasičnog i originalnog kada je reč o vizuelnom izgledu knjiga, a važno je da napomenemo da su knjige iz edicije Mala Laguna pre svega izuzetnog kvaliteta i pristupačne najširoj publici.

Naše knjige su često ovenčane najvažnijim književnim nagradama za dečje stvaralaštvo. Samo su u proteklih 12 meseci nagrade dobili: Stefan Tićmi je za bajkoviti roman „Ja sam Akiko“ nedavno dobio nagradu Politikinog Zabavnika; Zoran Penevski je za „Saru i januar za dve devojčice“ dobio nagradu „Plavi čuperak“ i nagradu za najbolji roman za decu i mlade „Rade Obrenović“; nagrada „Neven“ za najbolje ilustrovanu knjigu pripala je Milici Radenković za ilustraciju knjige „Izmislica“; Aleksandru Zolotiću je pripala nagrada ULUPUDS-a za dečju ilustraciju knjige Uroša Petrovića „Neko se uselio u onu staru vilu“ i druge.

- Izvor: Laguna

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>