BIOSKOP NA OTVORENOM U ČAČKU
Postavio Redakcija Presstiž 27 Aug 2014 u 08:59 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

10544364_709084009147422_7755640225174741489_nProjekcije bioskopa na otvorenom, koji je organizovao Kulturni centar Lift, biće održane od 28. avgusta do 3. septembra u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku.

Svi filmovi koji će biti prikazani su u vezi sa umetnošću i titlovani na srpski jezik. U slučaju lošeg vremena, projekcije će se održavati u Galeriji Narodnog muzeja. Bioskop na otvorenom se realizuje u okviru projekta „ReAnimacija” koji sprovodi Kulturni centar Lift, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

PROGRAM:

Četvrtak, 28. avgust, 20:00h
U potrazi za Šugar MenomSearching for Sugar Man
Režiser i pisac: Malik Bendjelloul
86 min

Uzbudljiva priča o traganju za dokazima o autentičnosti jedne muzičke legende i priča o putovanju u nepoznato.
Jedan od najvećih festivalskih i bioskopskih hitova u istoriji savremenog dokumentarizma. Film koji je na svim festivalima širom sveta, na kojima je prikazan, osvojio nagradu publike. Pored nagrade koju su mu i u Amsterdamu dodelili gledaoci, proglašen je za najbolji muzički dokumentarac prestižne IDFE.

Petak, 29. avgust, 20:00h
Lepotica i bokserCutie and the boxer
Režiser i producent: Zachary Heinzerling
82 min

Brak dvoje umetnika, njihova borba za umetnost i opstanak zajedno i pojedinačno. Kao osvrt na ljubav, žrtvovanje i kreativni duh, ova iskrena ljubavna priča istrazuje burni brak, dug 40 godina, dva japanska umetnika, slikara tzv. bokserskom tehnikom — Uija Inohare i njegove žene Noriko. Nagrada festivala Sundance za najbolju režiju u kategoriji dugometražnog dokumentarca.

Ponedeljak, 01. septembar, 20:00h
GONZO: ŽIVOT I DELO DR. HANTERA TOMPSONAGonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson
Režiser i pisac: Alex Gibney
120 min

Film je biografija jednog od tvoraca Gonzo novinarstva i najboljeg strip pisca XX veka. Narator priče, Džoni Dep, vodi nas kroz buran život najkontraverznijeg frilensera, izumitelja fraze “strah i prezir” (“fear and loathing”). Film je impresionistički portret ovog ekstremnog liberala i kriticara društva koji je promenio nacin razmišljanja Amerikanaca o njima samima. Kroz njegov lik u filmu su prikazane turbulencije koje je američko društvo prošlo u drugoj polovini prošlog veka.

Utorak, 02. septembar, 20:00h
Nisam tu -I’m not there
Režiser: Todd Haynes
135 min

Šest inkarnacija Boba Dilana – pesnik, prorok, odmetnik, rok ikona, lažna zvezda i propovednik. Film otvara poznata nesreća motorem iz 1966. godine, otkad Dilanov život ide napred – nazad. Dobio Zlatni globus za najbolju sporednu žensku ulogu (Cate Blanchett) i nominovan je za nagradu BAFTA i Oscar u istoj kategoriji.

Sreda, 03. septembar, 20:00h
PolokPollock
Režiser: Ed Harris
122 min

Priča filma prati umetnika po imenu Džekson Polok (Jackson Pollock) u periodu između četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka. Romantični način prikazivanja patnje invdividue zbog sopstvene umetnosti.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>