„Beogradske horske svečanosti“ od 28. do 30. septembra
Postavio Redakcija Presstiž 24 Sep 2018 u 09:53 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Festival „Beogradske horske svečanosti“ će se održati od  28. do 30. septembra u Domu Omladine Beograda, u organizaciji Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Doma omladine Beograda i humanitarne fondacije Saša Marčeta uz podršku Gradskog hora Beograd.

Beogradske horske svečanosti 2018 Beograd

Prema zvaničnom saopštenju organizatora, Beograd će tokom trajanja ovog festivala biti jedna od najznačajnijih tačaka na svetskoj mapi horske muzike, a gosti festivala biće neki od najznačajnijih horova kako iz Srbije, tako i iz sveta. Program festivala čine takmičarski i revijalni deo sa dodelom nagrada i priznanja.

Takmičarski deo programa je zakazan za 28. septembar u kategorijama duhovne i svetovne muzike i to nakon svečanog otvaranja festivala. Istog dana biće održana dodela nagrada i priznanja, a  nakon te ceremonije počinje i prvi revijalni koncert.

Revijalni deo programa se odvija svako veče festivala sa gostima iz inostranstva i muzičkim nastupima Beogradskih profesionalnih horova ,a to su: VIVA VOXPhilip Koutev nacionalni Bugarski ansambl sa instrumentalnim solistom Teodosi Spasov na kavalu,  Collegium Musicum Beograd.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>