BEOGRADSKA FILHARMONIJA OTVARA NOVU SEZONU
Postavio Redakcija Presstiž 18 Sep 2014 u 09:17 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Beogradska filharmonija u petak, 19. septembra otvara novu koncertnu sezonu. Uoči predstojeće turneje u Americi, program koncerta posvećen je delima američkih kompozitora.

beogradska-filharmonijaBiće izvedena dela kompozitora Koriljana, Rauza i Adamsa kao i ostvarenje iz „američkog perioda“ profesora kompozicije na Berkli koledžu u Bostonu Vuka Kulenovića. Program će biti završen kompozicijama Geršvina, Bernštajna i Ajvza.

Tokom oktobra filharmonija će nastupiti u Čikagu, Klivlendu, Vašingtonu i Njujorku, u dvoranama gde su nastupala najpoznatija imena svetske scene, a neki od tih umetnika biće gosti na koncertima.

Sa Beogradskom filharmonijom u sezoni 2014/2015. nastupaće Vadim Rjepin, Emanuel Paji, Zoltan Kočiš, Midori, Nelson Freire i Eliso Virsaladze, a uveden je i novi ciklus kamerne muzike „Optimizam na kašičicu“.

Stogodišnjici Velikog rata posvećen je ciklus „Rat i mir“, a šef dirigent Muhai Tang biće domaćin ciklusa „Iz šefove kuhinje“. Publika će i u novoj sezoni imati priliku da uživa u „Klasičnom ciklusu“ i ciklusu  „Bižarte“, koji su posvećeni neobičnim delima i instrumentima.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>