BALKAN DANCE PROJECT VOL.2 U MADLENIANUMU
Postavio Redakcija Presstiž 1 Oct 2016 u 18:27 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Premijera međunarodnog plesnog projekta Balkan Dance Project Vol.2 održaće se 8. oktobra u 19.30 na Velikoj sceni pozorišta „Madlenianum”.

balkan-dance-project-vol-2-1

Prema saopštenju iz Madlenianuma, Balkan Dance Project je međunarodni plesni projekat koji spaja uspešne mlade koreografe, plesače i stvaraoce iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni kroz individualne priče istražuju zajedničko iskustvo življenja na prostoru Balkana.

Pored zbližavanja, povezivanja umetnika, i kulturne razmene, plesni projekat za cilj ima i razvoj modernog, odnosno savremenog, baleta u široj regiji, predstavljanje plesnih produkcija u manjim mestima i obrazovanje mladih.

Projekat je nastao kao  saradnja Balkan Dance Project-a, Opere i teatra Madlenianum (Srbija) i Festivala Velenje (Slovenija).

Koreografi: Aleksandar Ilić, Natalie Iwaniec i Igor Kirov.

Nakon premijernog izvođenja u Operi i teatru Madlenianum, Balkan Dance Project će biti izveden 13. i 17. oktobra u Velenju i 18. oktobra u Sežani (Slovenija).

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>