„Agi i ja: Tri priče o Čudu” u izdanju „Derete”
Postavio Redakcija Presstiž 10 Nov 2018 u 08:26 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Knjiga „Agi i ja: Tri priče o Čudu”, neklasični nastavak romana „Čudo”, objavljena je u izdavačkoj kući „Dereta”.

Agi i ja - Tri price o Cudu - Dereta

„Ne samo pratilac Čuda već i svojevrsno čudo.“ Kirkus Reviews

Roman Čudo, dirljiva priča o Avgustu Pulmanu, desetogodišnjaku sa deformacijom lica, osvojio je simpatije čitalaca širom sveta. Međutim, sada o Agijevom životu i zbivanjima u školi „Bičer” saznajemo iz malo drugačije perspektive: iz ugla školskog siledžije Julijana, iz ugla Agijevog davnašnjeg prijatelja Kristofera i, na kraju, iz ugla Agijeve nove školske drugarice Šarlot.

Roman Agi i ja nije zamišljen kao klasični nastavak, jer ne prati dalje događaje iz života glavnog junaka Čuda – to je prepušteno mašti čitalaca. U fokusu i nije Agijev lik, već njegov uticaj na živote ova tri junaka. Autorka nam na vrlo upečatljiv način pokazuje kako ista priča može imati različita tumačenja, zavisno od posmatrača. Da li je Julijan zaista samo bezobrazni siledžija ili se ispod tog oklopa okrutnosti krije nešto drugo? S kakvim sve izazovima i iskušenjima je Kristofer morao da se suoči zbog svog prijateljstva sa Agijem? Zbog čega je zapravo Šarlot fina prema Agiju?

Ove tri priče objedinjene su u jednu čarobnu knjigu, koja, poput Čuda, govori o prijateljstvu, lojalnosti, plemenitosti i ljubaznosti i uči mlade značaju saosećanja, prihvatanja različitosti, tolerancije i pristojnog ophođenja prema drugima. Film Cudo - Wonder 2017

Istoimeni, jednako dirljivi film detaljno baziran po ovoj knjizi, sa Džulijom Roberts, Ovenom Vilsonom i Džejkobom Tremblejom u glavnim ulogama, premijerno je prikazan prošle godine u SAD. Ovom prilikom ga, kao i obe knjige, toplo preporučujemo.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>