„Adio Sole“: Najbolji srpski turistički film
Postavio Redakcija Presstiž 13 Sep 2018 u 10:19 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Kratki film Adio Sole, prvenac autorke Elizabete Mušić, nagrađen je Srebrnim pinkumom za najbolji srpski turistički film na festivalu turističkog i ekološkog filma Silafest 2018. na kojem je premijerno i prikazan.

Adio Sole - srpski turisticki film - Silafest 2018 (1)

Adio Sole je drumski film o dvoje mladih koji odlaze na vikend putovanje bez mobilnih telefona. Sniman je u Istočnoj Srbiji na lokacijama od prirodnjačkog i kulturološkog značaja kao što su: Srebrno jezero, Golubačka tvrđava, Lepenski vir, Rajkova pećina i Nacionalni park Đerdap, te ima veliki promotivni potencijal.

Adio Sole - srpski turisticki film - Silafest 2018 (4)

Film je realizovan u aprilu ove godine u okviru diplomskog ispita na master studijama FTV Produkcije na fakultetu Dramskih umetnosti. Producentkinja Elizabeta Mušić potpisuje scenario, režiju i kameru, a glavne uloge je poverila Jovani Stević i Milanu Uzelcu. Ovaj kratki igrani film sa savremenom temom o uticaju novih tehnologija na naše živote i o važnosti povezivanja sa prirodom i međusobno autorka je u potpunosti je nezavisno producirala.

Adio Sole - Silafest 2018

Trejler filma pogledajte OVDE

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>