50. IZVOĐENJE MJUZIKLA „VIKTOR VIKTORIJA“
Postavio Redakcija Presstiž 6 Jun 2017 u 13:43 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Mjuzikl „Viktor Viktorija“, u režiji Mihaila Vukobratovića, biće jubilarno izveden 50. put u četvrtak, 8. juna, u 19:30h na Velikoj sceni Pozorišta na Terazijama.

Viktor Viktorija predstava

U predstavi igraju Mina Lazarević, Dragan Vujić Vujke, Jelena Jovičić, Aleksandar Srećković Kubura, Vladan Savić, Rade Marjanović i drugi, a učestvuju balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Songove je preveo i prepevao Slobodan Obradović, koreograf je Milan Gromilić, scenograf Geroslav Zarić, kostimograf Tatjana Radišić, muzički aranžer Ivan Ilić i dirigent Vesna Šouc.

Prema rečima reditelja srpske verzije mjuzikla Vukobratovića, poštovali su licencu, ali uz novo čitanje, jer je glavna tema komada ljubav, van vremena.

- Dešavanje nije u Parizu 30-ih godina, nego u Parizu bilo kada, pa i danas, ovo je komad o ljubavi u bilo kom obliku, a pitanje seksualnosti nije u prvom planu – izjavio je reditelj.

Savremena interpretacija ove priče o pevačici koja postiže uspeh u svom poslu pretvarajući se da je muškarac, polazi od toga da ne postoji ništa neobično u nekoj vrsti prerušavanja, zamene polova i slično, što je možda bilo u vreme kada se ovaj mjuzikl pojavio, istakao je Vukobratović.

Premijera ovog čuvenog brodvejskog mjuzikla bila je u junu 2014. godine.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>