ZAŠTO JE ROZE RENDŽER NOSIO SUKNJU, A ŽUTI NE?
Postavio Redakcija Presstiž 21 Aug 2015 u 20:36 | Kategorija: Kultura, Poslednje dodato, top | 0 Komentara

mocni rendzeri

Prošlo je 22 godine od prikazivanja prve epizode „Moćni rendžeri“ (Mighty Morphin Power Rangers i mnogih verzija nakon), TV serije uz koju su mnogi od nas odrasli. Budući da smo se kao klinci „hranili“ ovom serijom i znali sve o njoj, pogledajte listu od 10 činjenica koje možda niste znali o vašim omiljenim junacima iz Ejndžel Grouva…

10. Bili (plavi rendžer) i robot Alfa 5 su jedini glavni likovi koji se pojavljuju u svih 155 epizoda serije Mighty Morphin Power Rangers. Dejvid Jost, glumac koji je glumio Bilija, napustio je seriju tek pri kraju Power Rangers Zeo.

plavi rendzer

alfa 5

9. Tomi (Džejson Dejvid Frenk) je jedini lik koji je menjao boju svog rendžera čak pet puta. Bio je zeleni, beli, crveni Zeo, crveni Turbo i crni Dino rendžer.

tomi beli rendzer

8. Zaku (Valter Emanuel Džons), koji je glumio crnog rendžera, nedostaje jedan prst na ruci. Izgubio ga je u nerazjašnjenoj nezgodi koju je doživeo sa svoje četiri godine.

crni rendzer

7. Ispostavlja se da je Lord Zed Jevrejin. Ko bi rekao? U epizodi The Wedding, kad se Zed i Rita venčavaju, u pozadini se čuje Hava Nagila – izraelska narodna pesma koja se tradicionalno peva na jevrejskim svečanostima. Ovo naravno ne mora da znači da je Zed Jevrejin, ali bilo bi zanimljivo da jeste.

lord zed

6. Žuti rendžer je prvobitno bio muško. Svi pamtimo dobroćudnu devojku Trini kao žutog rendžera sa moći sabljastog tigra, ali u originalnoj japanskoj seriji žuti rendžer je bio muško. Zato roze rendžer nosi suknju, a žuti ne. A moglo bi se reći da je pomalo rasistički što je žutog rendžera glumila azijatkinja, a crnog afro-amerikanac.

mocni rendzeri

5. Moćni rendžeri i Nindža kornjače u istoj epizodi. Većina dece 90-ih su uporedo pratila ove dve serije. U „Moćni rendžeri u svemiru“, u epizodi iz 1998. godine, Nindža kornjače, pod dejstvom Astronemine zle vradžbine, dolaze da se bore za rendžerima. Ali, tokom epizode se udruže sa rendžerima.

nindza kornjace rendzeri

4. Tomi je jedini lik koji se najduže zadržao u serijskoj franšizi – čak 217 epizoda u Mighty Morphin Power Rangers, Power Rangers Zeo, Power Ranger Turbo, Power Rangers Wild Force, Power Rangers Dino Thunder i Power Rangers S.P.D. A prvobitno je trebalo da odigra samo nekoliko epizoda.

tomi mocni rendzer

3. Nezavisna serija Balka i Skala. Balk i Skal su bili deo Moćnih rendžera koliko i sami rendžeri. Ono što je nepoznato je da je trebalo da imaju svoj zasebni šou pod nazivom The Good, The Bad and The Stupid: The Misadventures of Bulk and Skull. Međutim, publici se nisu svidele probne epizode i serija je ukinuta pre nego što je počela sa emitovanjem.

balk i skal

2. Od Rokija ni traga ni glasa. Kao proslava desetogodišnjice Moćnih rendžera, posebna epizoda pod nazivom Forever Red je emitovana. Bazirala se na sećanju na sve crvene rendžere u protekloj deceniji od kojih su svi učestvovali osim Rokija – lika koji je zamenio Džejsona još u Mighty Morphin Power Rangers. Glumca Stiva Kardenasa su tvorci serije pokušali da pozovu kao gosta, ali nisu mogli da ga nađu jer je često menjao adrese bez najave.

crveni rendzer

1. Stiv iz TV serije Family Matters se borio sa Tomijem. U osmoj sezoni ove serije Stiv se bori sa zelenim rendžerom Tomijem koji u ovoj seriji glumi predvodnika izvesne ulične bande. Naravno da se završava tako što ga Stiv pobedi…

family matters

- Izvor: whatculture.com

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>