TOP 5 HIMNI SVETSKOG PRVENSTVA U FUDBALU
Postavio Redakcija Presstiž 24 Jun 2014 u 10:45 | Kategorija: Kultura, Poslednje dodato | 0 Komentara

Sećate li se zvaničnih pesama Mundijala?

Prva utakmica ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u fudbalu je odigrana 12. juna, i iako se nismo plasirali, i kod nas postoji velika euforija, kao i u celom svetu uopšte, kada se odigrava jedno od najznačajnijih sportskih takmičenja na svetu. Kada je nešto spektakl, muzika je neizostavni element, pa hajde da se podsetimo koje su to himne Mundijala koje smo slušali proteklih decenija. Primetićete da slušajući ove pesme, možete da pratite i promene u muzici koje su se dešavale tokom vremena…

los ramblers

Los Ramblers

Los Ramblers – El Rock del Mundial

Pesma ovog čileanskog sastava je bila zvanična himna Mundijala koji se održavao 1962. godine u Čileu. Verovali ili ne, sastav je i dalje aktivan.

Poslušajte je ovde.

Ennio Morricone

Ennio Morricone

Ennio Morricone – El Mundial

Legenda Ennio Morricone je komponovao ovu numeru za Mundijal u Argentini 1978. godine. Numeru je izveo simfonijski orkestar Buenos Ajresa, i melodija je malo čudnija, jer smo navikli na nešto veselije tonove kada je u pitanju ovo takmičenje – ali ipak, to je Morricone.

Poslušajte je ovde.

Gianna Nannini & Edoardo Bennato

Gianna Nannini & Edoardo Bennato

Gianna Nannini & Edoardo Bennato – Un Estate Italiana

Numeru je za Mundijal u Italiji 1990. godine uradio Giorgio Moroder, a otpevali su je Nannini i Bennato.

Poslušajte je ovde.

Ricky Martin

Ricky Martin

Ricky Martin – La Copa de la Vida

Ova numera, koja je bila zvanična himna Mundijala u Francuskoj 1998. godine, pokrenula je Rickyevu karijeru, ali i latino muziku učinila još popularnijom.

Poslušajte je ovde.

Shakira

Shakira

Shakira – Waka Waka (This Time for Africa)

Pesma sa prošlog Mundijala u Južnoafričkoj Republici je 6. po redu najgledanija, odnosno najslušanija numera na sajtu YouTube. Shakira je posle takmičenja zadovoljno trljala ruke, mada veliku popularnost je imala i pesma Wavin’ Flag koju izvodi K’naan, koja je postala popularna zahvaljujući fenomenalnim reklamama Coca Cole, i koja je dobila status nezvanične himne Mundijala!

Poslušajte je ovde.

- Preuzeto sa mjuznews.com.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>