Ljubav horske muzike na delu: Kad prijatelji zapevaju
Postavio Redakcija Presstiž 8 Mar 2018 u 08:12 | Kategorija: Kultura, Poslednje dodato | 0 Komentara

Koncert mešovitog hora KUD „Svetozar Marković“ i Somborskog pevačkog društva održan je u petak, 23. februara, u prepunoj dvorani Eđšeg u Novom Sadu.

KUD Svetozar Markovic - Somborsko pevacko drustvo (3)

Na samom početku manifestacije, dirigentkinja KUD ,,Svetozar Marković“ Suzana Lazar poželela je dobrodošlicu publici, gostima – Somborskom pevačkom društvu, kao i njihovom dirigentu Milanu Radišiću.

- Još jednom se zahvaljujem svom kolegi Milanu Radišiću na podržavanju ideje o saradnji jer time podržavamo i horsku muziku i razmenu iskustva, podržavamo jedni druge – rekla je dirigentkinja Suzana Lazar.

Horsko veče je započeo mešoviti hor Somborskog pevačkog društva. Mešoviti  hor sa dirigentom Milanom Radišićem se predstavio sa raznovrsnim repertoarom koji je u Novom Sadu dočekan sa oduševljenjem. Potom je hor iz Novog Sada obogatio salu zvukom  muzike različitih epoha.

KUD Svetozar Markovic - Somborsko pevacko drustvo (2)

- Hvala našim domaćinima koji su nam organizovali naš prvi koncert u Novom Sadu. Kroz ovakvo zajedničko pevanje, sve granice se gube jer pričamo istim, univerzalnim jezikom muzike. Sine musica nulla vita! Bez muzike nema života – izjavio je dirigent Milan Radišić.

Na kraju su se oba hora spojila i izvela zajednički program. Dve kompozicije je dirigovala dirigentkinja Suzana Lazar, a dve dirigent Milan Radišić.

Tokom poslednje kompozicije hor je stajao oko publike i time doprineo da zvuk još više dopre do slušalaca, što je za rezultat imalo duge ovacije.

Saradnja KUD ,,Svetozar Marković“ i Somborskog pevačkog društva počela je oktobra 2017. godine kad su jedni drugima bili podrška tokom Međunarodnog horskog festivala u Herceg Novom. Pored osvojenih značajnih nagrada (Somborsko pevačko društvo – bronza, KUD ,,Svetozar Marković“ – zlato), vratili su se sa idejom o prijateljskoj saradnji. Prvi zajednički koncert održan je decembra 2017. godine u Somboru.

AUTOR: Julijana Vincan

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>