FESTIVAL „BALKANIMA“ OD 3. DO 7. OKTOBRA
Postavio Redakcija Presstiž 2 Oct 2017 u 08:37 | Kategorija: Kultura, Poslednje dodato | 0 Komentara

Najveći beogradski festival animacije sa međunarodnim renomeom i ove godine donosi atraktivne i vizuelno bogate animirane filmove 

Balkanima 2017 Rastko Ciric (1)

Četrnaesti Evropski festival animiranog filma BALKANIMA odžaće se od 3. do 7. oktobra u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

Prema zvaničnom saopštenju iz DKSG, umetnička direktorka festivala Iva Ćirić od preko 400 filmova koji su pristigli na konkurs odabrala je 100 najnovijih animiranih filmova iz 30 evropskih zemalja.

Film koji će otvoriti festival je Ježeva kuća, lutka-film rađen prema slavnoj priči Branka Ćopića rediteljke Eve Cvijanović, u koprodukciji kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (NFB) i hrvatskog Bonobo studija. Desetominutni animirani film Ježeva kuća verno sledi slavni tekst Branka Ćopića i to na tri jezika: narator hrvatske verzije je Rade Šerbedžija, engleske glumac Kenneth Welsh (Twin Peaks), a francuske glumica France Castel. Muziku u filmu potpisuje Darko Rundek.

Balkanima 2017 Dom kulture Studentski grad (2)

BALKANIMA se otvara u utorak 3. oktobra izložbom ANIMIRANI DNEVNIK –  GIF ANIMACIJE autora Vuka Palibrka u 19.30 časova u Velikoj galeriji Doma kulture „Studentski grad“. U Galeriji DKSG u 19 časova biće otvorena izložba ELECTRIC SUMMER DAYS Aleksandre Jovanić, multimedijalne umetnice i profesorke na Fakultetu likovnih umetnosti. Za dobro raspoloženje na otvaranju biće zadužen gudački kvartet A CORDA.

Svečano otvaranje festivala i prvi takmičarski program počinju u 20 časova u Velikoj sali DKSG.

Ulaz na festival je slobodan.

Više o festivalu, glavnom i pratećem program, kao i ovogodišnjem žiriju je u prilogu, a za više informacija možete me slobodno kontaktirati.

Balkanima 2017 Dom kulture Studentski grad (1)

DEČJI PROGRAM

U okviru takmičarskog programa animiranih filmova za decu biće prikazano 6 filmova. Ovogodišnja selekcija u okviru dečjeg programa obuhvata filmove različitih tehnika (lutka animacija, crtež na papiru, 3D animacija…) i pozitivnih poruka. Filmovi su titlovani i namenjeni deci od 5 do 15 godina, ali i svima onima koji se osećaju kao dete.

Balkanima nastavlja saradnju sa Kulturnim centrom Beograd, pa će dečji program biti prikazan na dve lokacije. U saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Balkanima će imati specijalnu projekciju dečjeg programa u utorak 3. oktobra u 10 časova (DKC Beograd, Takovska 8), dok će dečji program u Velikoj sali DKSG biti prikazan u subotu 7. oktobra u 16 časova.

Balkanima 2017 Dom kulture Studentski grad (4)

I ove godine Balkanima je ponosna na dečji žiri koji će dodeliti nagradu najboljem dečjem filmu po njihovom izboru.

Pored partnera i medijskih sponzora festival Balkanima je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>