DODELJENA GLAVNA ULOGA ZA „OSMI PUTNIK: SAVEZ“
Postavio Redakcija Presstiž 18 Dec 2015 u 09:13 | Kategorija: Kultura, Poslednje dodato | 0 Komentara

Određena glavna heroina za predstojeći film Ridlija Skota

osmi putnik 5

Kako je navio sat unazad za univerzum franšize „Osmi putnik” sa svojim ostvarenjem „Prometej” iz 2012. godine, Ridli Skot se nameračio da nastavi priču sa svojim novim projektom „Osmi putnik: Savez” (Alien: Covenant) iliti „Prometej 2”.

Kako se radnja filma „Prometej” sve više prepliće sa radnjom „Osmog putnika”, Skot je izjavio da će vratiti verzije čudovišta/vanzemaljaca iz njegovog SF/horror klasika iz 1979. godine, što znači da će se Ksenomorf pojaviti i u ovom ostvarenju. „Osmi putnik: Savez” će biti most koji spaja filmove „Prometej” i „Osmi putnik”.

Skotov glavni problem je da osigura da radnja ovog filma bude originalna, tj. da ne bude isklišeisana. Već smo u više nastavaka videli kako vanzemaljci na razne načine terorizuju ljudske ekipe u svemiru. Čudovišta sada mora da predstavi na svež način kako bi ih približio mlađoj publici, a da to ujedno bude uzbudljivo i strašljivo kao i 1979. godine.

Uloga glavne heroine je pripala glumici Ketrin Vaterston, poznatoj po ulogama u filmovima Inherent Vice i Steve Jobs. Njen lik će se zvati Daniels i, iako se pokazala kao dobra glumica, ovo će joj biti najveća uloga do sada.

osmi putnik 5 - ketrin vaterston

Snimanje će početi početkom sledeće godine, a radnja će najverovatnije biti bazirana oko ekipe svemirskog brоda „Savez” koji ide u potragu za neistraženim svetom. Kada naiđu na planet koja nije ucrtana u mape, poverovaće da je to raj u dubokom svemiru, ali će se grdno prevariti. Jedini stanovnik ovog sveta je android kog će glumiti Majkl Fasbender (kog je glumio u „Prometeju”).

Ovaj film će biti prvi od trilogije filmova koji spajaju „Osmi putnik” i „Prometej”, a Skot je takođe obećao da ćemo se susresti sa raznim verzijama Ksenomorfa i njegovog porekla.

Glumica Sigurni Viver će reprizirati svoju ulogu kao Elen Ripli u predstojećem filmu Nila Blomkampa, čiji je producent Ridli Skot, i koji će takođe izaći iste godine kao i „Osmi putnik: Savez”.

Premijera filma se očekuje 6. oktobra 2017. godine.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>