„BETMEN“ – KRITIČKI I FINANSIJSKI USPEH
Postavio Redakcija Presstiž 3 Jul 2017 u 08:23 | Kategorija: Kultura, Poslednje dodato | 0 Komentara

Vrtoglave novčane cifre za samo nekoliko dana

Na današnji dan 1989. godine, film „Betmen“ Tima Bartona postavio je rekord u ostvarenoj zaradi – za deset dana zaradivši 100 miliona dolara.

Betmen 1989 (3)

Ostvarenje je ukupno zaradilo 400 miliona dolara, u to vreme ga učinivši petim najplaćenijim filmom u istoriji. Pored finansijskog, može da se pohvali i kritičkim uspehom – jedan Oskar i nekoliko nominacija za Zlatni globus i Saturn nagrade.

Betmen 1989 (2)

Ovo je bila prva adaptacija iz Betmen sage kompanije Warner Bros.i radnja je usredsređena oko istoimenog superheroja i njegove bitke protiv kriminala u Gotam Sitiju. U filmu glume Majkl Kiton, Džek Nikolson, Kim Bejsinger, Pat Hingl i Majkl Gou. Danas, „Betmen” predstavlja jedno od Bartonovih najznačajnijih ostvarenja, pogotovo što je s njim krenulo veliko interesovanje za superherojima (odmah se krenulo sa stvaranjem animirane TV serije Batman: The Animated Series). Barton je režirao i uspešni nastavak „Povratak Betmena“ (1992), dok je Džoel Šumaher režirao ne tako kritički uspešne „Betmen zauvek“ (1995) i „Betmen i Robin“ (1997).

Zvanični trejler za „Betmena“ pogledajte OVDE.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>