JUTARNJI PROGRAM
Postavio Redakcija Presstiž 29 Oct 2014 u 07:18 | Kategorija: Jutarnji program | 0 Komentara

DNEVNA DOZA SVEŽIH INFORMACIJA I ZANIMLJIVOSTI.
DOBRO JUTRO!

JUTARNJI-PROGRAM-PRESSTIZ

 

UKRATKO

- Odabrane su glumice za predstavu Dogvil – ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić, a Branislav Trifunović će igrati sve muške uloge u komadu. Predstavu će režirati Kokan Mladenović, a premijera je zakazana za 19. decembar u Mikser House-u.

Dogvil
Muzej Vuka i Dositeja zatvoren je za posetioce zbog početka realizacije treće faze projekta sanacije, restauracije i adaptacije. Ovom fazom redova biće zaokružena sanacija objekta Muzeja kao i prostora koji ga okružuje.

- Povodom Odluke koja je, na predlog Sekretara za kulturu Vladana Vukosavljevića, doneta na sednici Skupštine Grada Beograda 24. oktobra, prema kojoj će se „Oktobarski salon ubuduće održavati bijenalno, odnosno55 oktobarski salon svake druge godine, čime će se ostvariti određene uštede, ali i bitno popraviti kvalitet ove kulturne manifestacije“, saopštenjem se oglasio organizator Oktobarskog salona. Između ostalog, u njihovom saopštenju piše: Smatramo da je donošenjem ovakve Odluke, bez učešća stručne javnosti odnosno nedemokratskom procedurom, povređeno jedno od osnovnih načela u radu organa vlasti, a to je načelo transparentnosti pri donošenju odluka vezanih za kulturnu politiku i manifestacije od značaja za Grad Beograd.

KUDA DANAS?

- Razgovor sa umetnikom Dušanom Otaševićem održava se u 18 časova u Kući legata (Kneza Mihaila 46). Reč je o seriji razgovora Susreti sa umetnicima koji će biti organizovani sredom u 18 časova u okviru izložbe 50 umetnika iz zbirki Muzeja savremene umetnosti – Jugoslovenska umetnost od 1951. do 1989.

- Danas počinje Međunaordni festival zelene kulture GREEN FEST. Festival će svečano biti otvoren u 20 časova, premijernom projekcijom filma „Seme života”.

greenfest

- Trojka Ti, TRUS! i The John će u okviru turneje Od Vardara do Triglava nastupiti večeras u KC Grad sa početkom u 21 čas. Muzički maraton trojki od Vardara do Triglava predviđa jesensku turneju od tri mlađe referentne grupe iz tri različite države u tri različita grada u tri različite zemlje. Cena ulaznice je 600 dinara.

ZANIMLJIVOSTI IZ SVETA

- Luka Kalkanjini iz Italije, mesar po zanimanju, platio je svoju mandatnu kaznu od 5.040 evra sa 400 kilograma kovanica i to u apoenima od 1, 2 i 5 evro centi. Inače, Luka je kažnjen zbog proširenja prodajnog prostora na javnoj površini. Da bi sakupio dovoljnu količinu kovanica, bilo mu je potrebno dve i po godine.

- Tokijski Turtle Taxi (Kornjača taksi) je nesvakidašnja taksi služba koja je namenjena klijentima koji nisu u žurbi i koji vole da razgledaju grad dok se voze. Ova služba je popularna među starijim građanima, među trudnicama i majkama sa malom decom, ali je taksi jidealan i za turiste, koji žele da u miru i iz automobila razgledaju Tokio.

turtle_taxi

DA LI STE ZNALI?

- Venera je jedina planeta koja se rotira u smeru kazaljke na satu.

- Otvarač za konzerve je pronađen 48 godina nakon što su one uvedene.konzerva

- Naše oči su od rođenja uvek istih dimenzija, ali nos i uši ne prestaju da rastu.

- Vatikan je najmanja država na svetu sa površinom od 0,44 kvadratnih kilometara.

- Grof Alesandro Volta izumeo je prvu bateriju u 18. veku.

MISAO ZA LEP DAN: Život je poput konzerve sardina – svi samo tragamo za otvaračem. – Alan Benet

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>