JUTARNJI PROGRAM
Postavio Redakcija Presstiž 28 Apr 2014 u 07:04 | Kategorija: Jutarnji program | 0 Komentara

DNEVNA DOZA SVEŽIH INFORMACIJA.

PRESSTIZ

 

UKRATKO

-          Disko diva, Glorija Gejnor, biće specijalna gošća ovogodišnjeg izdanja Exit festivala. Pored velikog broja hitova koje je objavila okom svoje karijere, najveći uspeh doživela je pesma „I Will Survive“, koja je ostala hit za sva vremena.

-    Rusija planira da zabrani psovke u filmovima, predstavama, televizijskim emisijama i koncertima. Ukoliko zakon koji je predložio Donji dom prođe, stupiće na snagu 1. jula. Kazna za prekršaj ovog zakona bila bi 70 dolara.

factmag.com

factmag.com

-          Američki DJ Rashad (Rašad) pronađen je mrtav u stanu jednog od svojih prijatelja. Kako mediji prenose, uzrok njegove smrti je prevelika doza narkotika. Pored Rašadovog tela pronađena je određena količina droge i probor za njenu upotrebu.

-          Prvi supermarket na Balkanu, „Cvetni trg“ u Beogradu, otvoren je na današnji dan 1958. godine.

-          Biznismen iz SAD, Denis Tito, prvi je čovek koji je platio let u svemir, 20 miliona dolara. On je sa ruskom posadom 28. aprila 2001. otputovao na Međunarodnu svemirsku stanicu.

KUDA DANAS?

-          Izložba Branimira Karanovića „Grafika bez pritiska“ otvara se danas u Galeriji Grafičkog kolektiva. Postavka će trajati do 17. maja.

-          Predstava „Mizeri“, rađena po romanu Stivena Kinga, večeras će biti premijerno izvedena u Ateljeu 212 na sceni „Petar Kralj“. Komad je režirao Petar Popović, a glavne uloge igraju Svetozar Cvetković i Anica Dobra.

-          Izložba Bojane Knežević pod nazivom „Sjedinjenje prirode“ otvara se večeras u 20 časova, u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad, a trajaće do 4. maja.

-          Bend „Deca Apokalipse“ osržaće koncert na „Zidiću“ ispred Doma omladine Beograda, sa početkom u 21 čas. Ovaj mini nastup trajaće 20 – ak minuta, a najava je za njihov koncert koji će 10. maja održati u Klubu Doma omladine.

wikipedia.org

wikipedia.org

LIČNOST DANA: PENELOPE KRUZ

Španska glumica Penelope Kruz rođena je 28. aprila 1974. Filmsku karijeru započela je u filmu „Šunka šunka“ kada joj je bilo 18 godina. Popularnost je stekla ulogama u Almodovarovim filmovima „Živo meso“, „Sve o mojoj majci“, „Vrati se“.. Oskara za najbolju sporednu glumicu dobila je za ulogu u filmu „Ljubav u Barseloni“ i time je postala prva glumica iz Španije koja je dobila ovu nagradu. U braku je sa glumcem Havijerom Bardemom sa kojim ima jednog sina.

DA LI STE ZNALI?

-          Jugoslovenski film „Bitka na Neretvi“ iz 1969. godine, osmi je na listi najskupljih filmova koji nisu na engleskom jeziku, a na njega je potrošeno 71 milion američkih dolara.

-          Istorijski, sekunda je definisana u vezi sa rotacijom Zemlje kao 1/86.400 prosečnog solarnog dana.

http://imperfectspirituality.com/

imperfectspirituality.com

-          Rubikovu kocku je moguće složiti u manje od 20 poteza.

-          Usna harmonika je najprodavaniji muzički instrument na svetu.

-          Tesla je toliko mrzeo bisere da je odbijao da priča sa ženama koje ih nose.

MISAO ZA LEP DAN: „Moraš se privići na malo tuge u životu. Nećeš znati šta je sreća, ako ne budeš imao sa čime da je uporediš.” – Paulo Koeljo

 

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>