JUTARNJI PROGRAM
Postavio Redakcija Presstiž 24 Apr 2014 u 07:25 | Kategorija: Jutarnji program | 0 Komentara

DNEVNA DOZA SVEŽIH INFORMACIJA.

PRESSTIZ

UKRATKO

-          Spot za novu pesmu grupe Disciplin A Kitschme, „Ovisnik o moći“, premijerno je pušten na MTV kanalu, a bend će u septembru objaviti kolekciju novih pesama pod staromodnim imenom albuma.

-          Prvi međunarodni Festival stripa „Nifest“ otvoren je juče u Nišu. Biće održane tribine,izložbe i radionice, a za najmlađe posetioce su organizovane radionice stripa u školama.

-          Predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Moj sin samo malo sporije hoda“ u režiji Predraga Stojmenovića biće svečano izvedena danas u Splitu, u okviru programa „Marulićevi dani“.

-          Frontmen sastava AC/DC, Brajan Džonson, demantovao je glasine koje se već neko vreme provlače po medijima i rekao da ova legendarna grupa ne ide u penziju.

KUDA DANAS?

-          Film „Nimfomanka II“ reditelja i scenariste Larsa fon Trira od danas je na redovnom bioskopskom repertoaru. Film je za starije od 18 godina.nimfomanka-2

-          Izložba o srpskim vojničkim pozorištima u I svetskom ratu otvara se večeras u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije. Autorka je Olga Marković, muzejski savetnik, a izložbu će otvoriti Dušan Kovačević uz učešće glumice Gorice Popović.

-           Večeras (21h) će na zidiću ispred Doma omladine Beograda mini koncert održati Deca Apokalipse.Nastup će trajati dvadesetak minuta i biće najava za koncert koji će bend održati 10. maja  zajedno sa grupama Buket za Klaru i Nemesis u Klubu Doma omladine Beograda.

wikipedia.org

wikipedia.org

LIČNOST DANA: DANIJEL DEFO

Engleski pisac, novinar i pamfletista, Danijel Defo, rođen je kao Danijel Fo, ali je kasnije svom prezimenu dodao De da bi zvučalo otmenije. Bio je vlasnik trgovinske radnje u kojoj se prodavala plemenita roba, ali mu taj posao nije pošao za rukom. Utemeljio je list „The Review“ u kome je objavljivao pamflete. Pre ovog lista novine su izlazile jednom nedeljno i donosile prevode vesti iz inostranstva i redovne političke vesti. Međutim, „The Review“ je izlazio tri puta nedeljno, sa esejom izdavača, pismom urednika i uz razne sitne natpise i obaveštenja. Romane je objavljivao tek posle 60. godine, a svetsku slavu stekao je svojim najpoznatijim romanom Robinzon Kruso.Umro je 24. aprila 1731. godine u Londonu.

DA LI STE ZNALI?

-          Nojevo oko je veće od njegovog mozga.

-          Mačke ne osećaju sladak ukus.planets_image

-          U svemiru postoje hiljade planeta koje su nalik našoj planeti i na kojima je moguć život.

-          U prosečnom ljudskom telu ima dovoljno masti da se proizvede sedam sapuna.

-          Smeh snižava nivo hormona stresa i ojačava imunološki sistem.

MISAO ZA LEP DAN: „Živeti – to ne znači disati, nego raditi.“ – Žan Žak Ruso

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>