MONTEVIDEO JE NAJZNAČAJNIJI FILM KOJI JE IZAŠAO U POSLEDNJIH 15 GODINA
Postavio Milica Krivokapić 23 Feb 2014 u 12:20 | Kategorija: Intervju, Poslednje dodato | 1 Komentar

Reprezentativca Momčila Đokića-Gusara tumačio je naš sagovornik Bojan Krivokapić. Prema njegovom mišljenju, filmski projekat Montevideo je vredno iskustvo i smatra ga najznačajnijim ostvarenjem u našoj kinematografiji u poslednjih 15 godina.

Foto: narodnopozoriste.rs

Bojan Krivokapić
Foto: narodnopozoriste.rs

 Mladi glumac Bojan Krivokapić već na prvoj godini Fakulteta dramskih umetnosti dobio je ulogu u predstavi Romeo i Julija, nakon čega su se ređale uloge. Paralelno sa pozorištem igrao je u zapaženim domaćim serijama Gorki plodovi, Greh njene majke, Bela lađa, Ranjeni orao, Žene sa Dedinja, Na putu za Montevideo. Danas je stalni član Narodnog pozorišta i publika ga može videti u aktuelnim predstavama Srpska trilogija, Henri Šesti, Pokojnik, Velika drama, Hasanaginica, Ženidba, Uspavanka za Vuka Ničijeg, a u pozorištu Madlenianum u predstavi Severna bajka. Film Montevideo, vidimo se! koji trenutno obara rekorde gledanosti obogatio je Bojanovu biografiju.

U bioskope je sitigao film Montevideo, vidimo se! u kome tumačite jednog od reprezentativaca. Prema reakcijama publike, film je ostvario njihova očekivanja, a Vaša?

Film je na mene ostavio dosta snažan utisak. Pre svega zbog specifične priče oko fudbalskog menadžera, kojeg igra Armand Asante, koji je razjedinio tim. To je početak profesionalnog fudbala, koji je obojen novcem. Time je film dobio jednu životnu težinu koja je prednost u odnosu na prvi film, prema mom mišljenju. Što se drugog dela filma tiče, moram izdvojiti dvojicu kolega. Prvi je Branko Đurić koji je, prema mom mišljenju, prva zvezda filma. To što on radi je škola glume i ja prema tome imam strahopoštovanje. Drugi kolega je Petar Strugar. Deo filma prema kom kao gledalac nisam blagonaklon je ljubavni deo filma.

Šta ste prvo pomislili kad ste pogledali scenario, s obzirom da je dosta mladih glumaca kao i iskusnih kolega angažovano u realizaciji filma?

Pre svega bilo je jasno da će biti dosta mladih ljudi i da će neki od njih imati velike uloge. I na toj hrabrosti svaka čast Draganu Bjelogrliću. Ne mogu da se setim da je neko u našoj kinematografiji imao toliko hrabrosti da mladima ukaže takvu šansu. Bio sam svestan da će se produkciono ozbiljno pristupiti projektu. Međutim, ono što sam na početku očekivao, a nije se ostvarilo, je da će svim likovima biti poklonjena, ako ne ista, onda bar slična pažnja.

Koja scena je ostavila najveći utisak na Vas?

Utakmica sa Urugvajem, zaključno sa monologom koji trener drzi fudbalerima. Fudbal koji Moša Marijanović odigra sa „gubavcima“ i oproštaj malog Stanoja i Paka. To su scene koje su me istinski pogodile.

Na filmskom platnu delujete kao uigran tim. Kako biste opisali enegriju koja vlada među vama?

Mi i jesmo bili uigran tim i u bukvalnom smislu. Na to su uticali treninzi koje smo imali. To je jedan specifican vid zbližavanja i komunikacije. Toliko smo vremena proveli zajedno, da smo se upoznali kao dalji rod. Ono što je meni bilo najdraže, a čega je bilo na pretek, to je humor.

Igrali ste u prvom delu filma, u drugom, kao i u seriji. Sva tri ostvarenja su prošla više nego zapaženo. Kada sve sumirate šta se Vama najviše dopalo?

Ono što se meni najviše dopalo je način na koji smo trenirali. Mislim da su ti ljudi, koji su sa nama radili, zavredili da ih ovde pomenem. To su, pre svih, Sale Milenović, zatim Dragan Daković i Aleksandar Popović. Oni su najzaslužniji što utakmice izgledaju tako kvalitetno. Veliki su profesionalci i potpuno su se posvetili celom projektu. Saleta Milenovića smatram za svog prijatelja. Ako u filmu i seriji delujemo kao fudbaleri, to je njihova zasluga.

Foto: Intermedia Network

Foto: Intermedia Network

Montevideo, Bog te video! je već počeo da se smatra kultnim filmom. Kako se osećate što ste deo tog ostvarenja?

To je najznačajniji film koji je izašao u poslednjih 10-15 godina kod nas. Namerno sam rekao najznačajniji, a ne najkvalitetniji. Ima dosta kvalitetnih filmova, ali taj talas pozitivne energije i nade, koje je doneo prvi deo filma, je nešto nemerljivo. Ogromna je moć kada vas vidi pola miliona ljudi, a vi im govorite o ljudima koji se ne stide da budu ljudi, što bi rekao Meša Selimović. Mislim da je ceo projekat Montevideo dobronameran i pun ljubavi prema svojim gledaocima. I oni mu to vraćaju visestruko.

Prikazano: 1 Komentar
Napišite svoje mišljenje...
  1. BogTeVideo says:

    Svaka cast Bijeli što je napravio ovakva dva filma i to je dao priliku mladim glumcima, koji su u oba dela pokazali koliko su dobri…

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>