MARIJANA MIĆIĆ: „UŽIVAM DA RADIM SA DECOM“
Postavio Dušan Veselinović 7 Jun 2017 u 13:15 | Kategorija: Intervju, Poslednje dodato, top | 2 Komentara

Već četrnaest godina pratimo njen rad na raznim televizijskim kanalima. Rođena je 1983. godine u Beogradu. Glumu je studirala na Akademiji lepih umetnosti, u klasi Ivana Bekjareva, a diplomirala je kod Olivere Ježine. Kaže da nije bila uzoran student, ali da su profesori kod nje prepoznali „ono nešto“. Kad je učestvovala u „Generalnoj probi“, Isidora Bjelica ju je nazvala „srpskom Šeron Stoun“. Sa dvadeset godina je počela da vodi dečju emisiju „Bunga banga re“ i od tada je sve krenulo uzlaznom putanjom. Prijatna je, pristupačna, energična, veoma duhovita, ne razmišlja šta će biti sutra – Marijana Mićić

Marijana Micic (3)

- Foto: privatna arhiva Marijane Mićić

U martu ove godine, u Dvorani Doma sindikata, održana je premijera predstave „Kafana Balkan“, dok je repriza bila krajem prošlog meseca u Akademiji 28. Koliko privatno imaš sličnosti sa likom koji tumačiš – konobaricom Lepom?

Na sreću – nemam. Ona ima tužnu životnu priču jer je bez roditelja, a izdržava mlađu sestru. Nema novca, a nema sreće ni u ljubavi. Mogu da kažem da nisam ni blizu toga. Zaista smo različite i zato mi se mnogo dopada da je igram.

Samo mesec dana ranije, u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“, bila je premijera predstave „Od A do DA“ u kojoj ti je partner Bojan Perić. Pored Beograda, predstava je gostovala širom Srbije, a za nekoliko dana nastupićete i u Bernu i Cirihu. Šta ti to govori?

Veoma mi je drago što ta predstava živi. Gostovali smo u raznim gradovima, i isti organizatori su nas zvali da se od septembra ponovo vidimo. Sale su pune. Tema je univerzalna – za sva godišta. Imamo mnogo mladih u publici koji se smeju od početka do kraja. Najdraže mi je kad posetioci izađu sa osmehom na licu.

Marijana Micic (2)

- Predstava Od A do DA / foto: privatna arhiva Marijane Mićić

Glumila si i u predstavama „Upravnikovanje“, „Pastorala“, „Seksi master klas“, „Pepeljuga“, „Pipi Duga Čarapa“, „Ljubav u doba kokaina“, „Najluđa noć“…

Tako je. Tu je i „Krčmarica Mirandolina“ u pozorištu „Boško Buha“, koja se igra i dalje, ali, nažalost, u malo drugačijoj podeli. U prvobitnoj postavi smo je igrali sedam godina, međutim, zbog nepredviđenih okolnosti u našoj zemlji, sve nas koji smo bili pod honorarnim ugovorima zamenili su sa glumcima s platama. Mnogo mi je žao zbog toga jer mi je to bila prva profesionalna predstava, u režiji Juga Radivojevića, koja je premijeru imala 2007. godine. U istom pozorištu sam glumila i u „Ne znam šta je seks, ali pitanje je odgovor“ Nebojše Romčevića, baziranoj na raznim filmovima Vudija Alena…

A tumačila si i Maricu u „Sumnjivom licu“ Ivana Bekjareva. Prema tvom mišljenju, šta ta predstava novo donosi, pa se izdvaja od drugih adaptacija?

U Ivanovoj režiji mi se dopalo to što nema preterane filozofije. Imali smo prelepe kostime, a scenario je ostao nepromenjen. Nušić je moj omiljeni domaći pisac i jasan je od početka do kraja. Mislim da od njegovih dela nema potrebe izmišljati nešto novo. Likovi su vrlo konkretizovani. Ne volim kad se stvari bezrazložno modernizuju, a Ivan je zadržao duh tadašnje epohe. Ne volim ni kad uvode savremene elemente u dečje predstave i bajke. Šta će Snežani mobilni telefon??

Je li „Pepeljuga“ bila modernizovana?

To je bio mjuzikl koji je kupio brodvejsku licencu. To nije originalna bajka koju znamo jer su je oni sa Brodveja napravili prema svom nahođenju, a mi smo je samo kopirali. Ali je ostala prilagođena za dečji uzrast.

Da li je i dalje na repertoaru?

Nažalost, ne. Pored Beograda, odigrali smo je samo u Nišu i Novom Sadu.

Marijana Micic (11)

- Foto: Bojan Stanić / privatna arhiva Marijane Mićić

Da se vratimo malo unazad. Televizijsku karijeru si započela u srpskom rimejku američkog rijalitija „Jednostavan život“. Budući da si tada imala dvadeset i jednu godinu, kako je došlo do tog angažmana?

Sasvim slučajno – kao i sve u mom životu. Oduvek sam imala više sreće nego pameti. Tada sam bila na trećoj godini Akademije, a na RTS-u sam vodila emisiju „Bunga banga re“. Anu Mihajlovski sam upoznala na jednom ručku, preko zajedničkog prijatelja. Tom prilikom mi je rekla kako treba da radi licencirani projekat koji su u SAD radile Paris Hilton i Nikol Riči. Pitala me je da li sam zainteresovana da joj se pridružim i pristala sam. Njen šef je to odmah odobrio jer je njegov kum gledao „Bunga banga re“ i rekao mu je kako to vodi „jedna super devojka!“. (smeh) Za mesec dana smo počeli da snimamo.

Snimili ste dve sezone…

Da. Prvu smo završili 2004. godine i zaista smo u cugu snimali trideset i pet dana u porodici Božić. Nismo imale mobilne telefone i nismo se vraćale kući. A sledeći serijal smo snimili naredne godine.

Koji izazov ti je bio najteži?

Hm… Zamisao je bila da taj projekat rade dve devojke, cice koje nikad u životu nisu provirile iz grada, a Ana i ja smo letnje raspuste provodile kod rodbine na selu, pa nam, zapravo, ništa nije bilo strašno. Sećam se da smo jednog dana išle na njivu, pa smo se presvukle u šorts i patike, a reditelj nas je vratio da navučemo suknje i štikle. Takav je bio koncept emisije. Gledaoci to nisu znali i mislili su da smo glupače, međutim, takva je bila tema i bez takvih ispada ne bi imalo smisla. Možda je kasting bio pogrešan, ali nam je bilo zabavno, kao i publici koja je to pratila. To je bilo toliko nevino u odnosu na ono što se danas plasira.

Video sam da si prošle godine bila u beogradskom klubu u kom je Paris Hilton puštala muziku. Jesi li joj prišla i rekla da si radila rimejk njene serije?

Neeeee! Veruješ li mi da mi to nije ni palo na pamet!? Uopšte… Ne… (smeh) Promovisala sam taj događaj, brzo završila posao i otišla kući. A ni ona nije neko s kim bih imala nešto da pričam.

Marijana Micic (7)

- Foto: privatna arhiva Marijane Mićić

Posle „Jednostavnog života“, vodila si i emisije „Leteći start“, „Operacija Trijumf“, „Dnevni magazin“, „Noćni TV projekat“, ali i „Veliki brat“…

Da. Vodila sam prvu sezonu „Velikog brata“ (2006), a tek dve godine kasnije sam ponovo radila „izbacivanja“. Poslednju sam radila 2013. godine.

Koliko ti je bilo teško ili lako neprestano pratiti poteze ukućana?

Bilo mi je jezivo. Prvu sezonu su svi u Srbiji gledali! Meni to nije bilo zabavno i nisam je gledala, iako sam je vodila. Jednog dana mi je gazda Emotion-a rekao da moram da počnem da je pratim, a ja sam ga slagala da to i radim. Pošto mi nije poverovao, rekao mi je: „Svi u Srbiji lažu da ne gledaju, a gledaju, a ti si jedina koja pričaš da gledaš, a ne gledaš!“ Tada sam počela da je pratim, pa mi se, samim tim, i posao olakšao. Tad sam za novine izjavila da ne pratim „Velikog brata“, pa su mi narednog meseca odbili 50% od plate.

Danas, već treću sezonu vodiš „Pinkove zvezdice“. Pored toga, deci predaješ glumu u Školi mjuzikla „Bulevar 77“ u UK „Vuk Karadžić“…

Da, tu školu su napravili Bule Goncić i UK „Vuk Karadžić“. Predavači glume su i Bojana Stefanović, Tijana Čurović i Katarina Orlandić. Postoje tri grupe – uzrast do sedam godina, pa do četrnaest, i za one starije. Ja vodim najmlađu grupu i uživam da radim sa decom. Svima prepričavam doživljaje. Jednom prilikom je petogodišnje dete usred časa ustalo, prišlo mi i reklo: „Marijana, ja tebe volim!“. Istopila sam se! Vodim ih i da piške. (smeh) Na kraju časa neće ni da idu kući. Priđu i zagrle me. To su neprocenjivi trenuci.

Još uz neprestane predstave i putovanja, kako postižeš sve?

Nije to toliko zamorno koliko se čini. Svi misle da samo zbog „Zvezdica“ nemam slobodnog vremena, a to nije tačno. U Šimanovcima snimam dva dana mesečno jer se na televiziji emituje jedan šou sedmično, a ja za ta dva dana završim četiri emisije. Školica glume je vikendom. Ako sam na putu, uvek ima zamena. Jedino predstave u pripremi oduzimaju mnogo vremena jer su probe svaki dan po više sati. Još ako ih se preklopi više odjednom, onda nastaje haos…

Planiraš li nove projekte u skorijoj budućnosti?

Jao, ne! I to me baš raduje. (smeh) Preumorna sam. Treba mi veliki odmor. „Zvezdice“ se završavaju krajem juna i nakon toga sam slobodna. Treba da počne izvesni igrani program o kom ne smem da pričam, ali kad se to desi – čućemo se!

Marijana Micic - Dusan Veselinovic

- Marijana Mićić i novinar Dušan Veselinović

Autor: - https://www.facebook.com/dusan.veselinovic.9 https://www.instagram.com/it_is_dulle/

Prikazano: 6 Komentara
Napišite svoje mišljenje...
 1. oNo kaD Zbog jEdnog tekSta joS vIse zaVolis osoBu :)))

 2. gost123 says:

  Pratim je oduvek i zaista je preslatka. Dobro radi svoj posao i ide u sve ozbiljnije vode. Samo napred, Maro!

 3. nisam ni znao da je u ovoliko predstava

 4. Cvetan says:

  duo za primer!

 5. Kokka says:

  Secam se kad su se pojavile u J. zivotu i koliko su mi bile simpaticne

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>