ACA DŽENGI: MOJ POSAO JE NAJLEPŠI NA SVETU
Postavio Dušan Veselinović 28 Jan 2017 u 10:51 | Kategorija: Intervju, Poslednje dodato, top | 0 Komentara

Mladi muzičar, Gornjomilanovčanin, Aleksandar Radovanović – Aca Džengi, zajedno sa svojim dobrim drugarom, gitaristom Lukom Božovićem, već pet godina svira u bendu. Nerazdvojni su od vrtića i spaja ih velika ljubav – muzika. Što bi se reklo – sviraju od Silvane do Nirvane i potpuno uživaju u tome. A publika im je sve veća. Sa harizmatičnim, vedrim, nasmejanim Aleksandrom popričali smo o njihovim planovima, željama, ambicijama. Evo šta nam je rekao…

Aleksandar Radovanovic Dzengi (1)

Luka i Aca

Nedavno ste sa obradom pesme Da te milujem nastupili u Žikinoj šarenici. Dobila je veoma pozitivne kritike. Prema Vašem mišljenju, šta ste novo uneli u tu pesmu?

Da, to je prvi put da nastupam na javnom servisu. Prijatno me je iznenadio poziv muzičkih urednika iz „Šarenice” i jedva sam čekao da nastupim. Odmah nakon toga usledili su pozivi za intervju za razne internet portale, što me je, moram priznati, dodatno iznenadilo. Kada smo snimali pesmu, znali smo da nam je glavni adut to što je pesma dobra, a nije dosadila svima jer se ne izvodi često. Verovali smo u nju, ali, iskreno, nismo očekivali da ćemo postići ovoliki uspeh, budući da je to obrada. Ne znam da li sam merodavan da kažem šta smo joj novo dali, ipak sam ja izvođač, ali osim novog aranžmana, mislim da smo je obukli u novu vrstu emocije. Sve u svemu, mislim da imamo razloga da budemo zadovoljni.

Sa gitaristom Lukom Božovićem nastupali ste po raznim gradovima Srbije i Crne Gore. Šta to publici pružate, pa uvek žele da vas čuju?

Trudimo se da budemo autentični i da ne sviramo pesme koje mnogi sviraju i koje su svima na neki način dosadile. Postoji mnogo dobrih, manje poznatih pesama koje bi publika trebalo da čuje, a mi smo se na neki način drznuli da im to nametnemo. Pošlo nam je za rukom. Takođe, nas kao duo izdvaja Lukino virtuozno sviranje, koje apsolutno nikog ne ostavlja ravnodušnim. Toliko dugo smo, pre svega, prijatelji, godinama zajedno sviramo, i, taman kad pomislim da je to sve što sam čuo, on uspe da i mene, koji znam kakav talenat krije u prstima, ostavi bez teksta. Mislim da je energija koju širimo zaslužna za to što nam se publika uvek vraća, i što pristiže nova!

Na vašim nastupima najčešće izvodite domaće rok i pop pesme, ali i narodne. Koji žanr vam je najprijemčiviji i zašto?

Sviramo apsolutno sve što nije nakaradno, degutantno i što poseduje izvesnu vrednost. Teško da bih se mogao opredeliti za određeni žanr. Dobra muzika je dobra muzika, nebitno u koji žanr će je neko svrstati. To važi i za lošu muziku. Ona će ostati takva kakva jeste ko god da je izvodi i gde god da je smestiš. Volim da eksperimentišem i da se oprobam na više polja što se muzike tiče. Pevao sam od ciganskih šansona, rokenrola, zabavne, dalmatinske muzike do narodnjaka. I ponosan sam na to jer mi je svaki žanr doneo novo pevačko iskustvo, novu školu i posebnu emociju. Nije dobro da čovek bilo čemu robuje, a za umetnika je vrlo često pogubno kada je rob određenog žanra.

Aleksandar Radovanovic Dzengi (2)

Koliko često imate probe i koliko vam je vremena obično potrebno da se pripremite za određeni nastup?

Često imamo probe jer uvek ima posla. Ili se radi novi repertoar, ili obnovljamo stari, a vrlo često sviramo i za našu dušu. Što se nastupa tiče, ranije nam je trebalo više vremena da se pripremimo. Sad smo iskusniji, tako da je mnogo toga već prešlo u rutinu – organizacija, priprema itd. Svakom novom nastupu se iznova radujemo i nastupamo sa toliko ljubavi kao da nam je prvi put. Ili poslednji.

Koliko je teško ili lako danas biti mladi muzičar u Srbiji? Šta je potrebno da bi se uspelo?

Posao koji mi radimo je najlepši na svetu, ali nije lak. U eri interneta i hiper produkcije, teško je skrenuti pažnju na sebe, pogotovo ako niste priklonjeni nekoj vodećoj muzičkoj kući. Sve to iziskuje i velika materijalna sredstva, pre svega, za marketing. Međutim, imamo ambiciju i sami krčimo put. Ima i dobrih ljudi koji su radi da pomognu, i koji veruju u ovo što mi radimo. Na tome im beskrajno hvala! Za uspeh u ovom poslu danas potrebni su talenat, rad, harizma, dobre pesme i neizostavni faktor sreće.

Izjavili ste i da snimate prvu autorsku pesmu koja će biti objavljena ove godine. Kako teku pripreme i u kom muzičkom žanru će biti?

Da, svima i svuda obećavamo da će ove godine izaći pesma, još samo da nađemo vremena da na njoj radimo. (smeh) U skorije vreme bi trebalo da uđemo u studio i da se posvetimo tom poduhvatu. Neizmerno se radujem i jedva čekam da pesma izađe kako bih čuo i video reakciju publike. Naš interni dogovor je da ne otkrivamo o kakvom tipu pesme se radi, ali mislim da nećemo izneveriti očekivanja.

Aleksandar Radovanovic Dzengi (3)

Šta biste želeli da ostvarite s vašom muzikom? Budući planovi?

Pre svega bih želeo da napišemo i pripremimo materijal iza kog ćemo s ponosom stati. Za početak, da izađe prva pesma, da se dopadne publici, u šta verujem iz sve snage. Ne manjka nam ambicije, tako da ćemo se u narednom periodu fokusirati pre svega na autorski rad. Ako sve krene kako treba, onda će sve ići svojim tokom. Planiramo da snimimo ceo album. Radimo na tome da realizujemo sve što smo zamislili. Videćemo kako će se stvari odvijati i gde će nas put odvesti. Ako se po jutru dan poznaje, i te kako imamo čemu da se nadamo. Pošlo nam je za rukom da i pre prve pesme steknemo svoju publiku. To je veliki vetar u leđa. Za to se živi, za to se stvara, i to je kruna svega što radimo – publika. Nadam se da će tako i ostati, i da će pesma pronaći svoj put, kao što smo ga i mi pronašli.

- Pesmu Da te milujem u izvedbi Luke i Džengija poslušajte OVDE.

Autor: - https://www.facebook.com/dusan.veselinovic.9 https://www.instagram.com/it_is_dulle/

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>