KNJIŽARA „SAM KEE“ RAJ ZA MAČKE
Postavio Redakcija Presstiž 15 Nov 2014 u 10:21 | Kategorija: Društvo, Poslednje dodato | 1 Komentar

(U Hong Kongu svake godine Vlada ubije hiljade životinja kako bi stvorila higijensko društvo.)

sam kee knjizara
Kada gospođa Chan, vlasnica knjižare Sam Kee, stigne ujutru na posao uzvikne Povratak kući! što je mačkama znak da se vraćate u knjižaru. I tako svakoga dana. To je postala svakodnevnica ove neobične knjižare u Hong Kongu.

hong kong knjizara
Gospođa Chan u mladosti nije bila zaštitnik prava životinja i njihovih života, ali njena knjižara je postala mala oaza za veliki broj napuštenih mačaka u ovom delu grada. Njen otac je još 80-ih pokupio povređenu macu i poveo je sa sobom kako bi je nahranio i izlečio. Tada je sve krenulo. Gospođa Chan je zamenila, sada već starog, oca i preuzela na sebe brigu o ovim životinjama.

hong kongMačke se izležavju na knjigama, šetaju po knjižari, zabavljaju kupce. Svakoga dana dobijaju hranu i krov nad glavom. Pored toga, pojedini delovi kjižare ukrašeni su i posebnim igračkama za njih, što ovom mestu daje dodatnu upečatljivost.
Mačke su sada već zaštitni znak ovog mesta.

(Foto: Chunli Duan i Joey Kwok)

Prikazano: 1 Komentar
Napišite svoje mišljenje...

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>