JUBILEJ BEOGRADSKIH DANA INŽENJERA 2017.
Postavio Redakcija Presstiž 20 Feb 2017 u 15:03 | Kategorija: Društvo, Poslednje dodato | 0 Komentara

BEST Beograd obeležava 10 godina organizovanja inženjerskih takmičenja uz bogat prateći program za studente

EBEC (European BEST Engineering Competition), 10. evropsko BEST inženjersko takmičenje, održaće se od 9. do 13. marta na Mašinskom fakultetu u Beogradu, u okviru petog izdanja manifestacije Beogradski dani inženjera.

EBEC 2017 Belgrade (2)

Prema zvaničnom saopštenju organizatora, manifestacija će se održati u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Beograd, a predstavlja takmičenje za studente tehničko-tehnoliških i prirodno-matematičkih fakulteta koje se odvija na lokalnom, regionalnom i evropskom nivou. Takmičenje se organizuje sa namerom da se učesnicima pruži prilika da znanja i veštine stečene na fakultetima primene u praksi. Dve kategorije takmičenja, Timski dizajn i Studija slučaja otvaraju mogućnost da se takmičari oprobaju u dva različita tipa inženjerskih problema – u projektovanju i konstruisanju prototipa uređaja zadate namene kao i u  osmišljavanju rešenja poslovnog problema korišćenjem znanja iz oblasti inženjerstva i menadžmenta.

„EBEC je izazov koji iznova stavljamo pred sebe čitavu deceniju. Želeli smo da pružimo studentima šansu i motivaciju da naprave mali, ali veoma značajan prvi korak u svet rešavanja pravih inženjerskih problema. Takmičili smo se sami sa sobom u nameri da svake naredne godine damo bar za nijansu veći doprinos inženjerskoj zajednici u Srbiji, i istovremeno, kao organizacija ostvarimo svoju misiju – da unapredimo studente”, kaže Jelena Jakšić, član izvršnog odbora BEST Beograda.

EBEC 2017 Belgrade (1)

Pored lokalne runde EBEC takmičenja, Beogradski dani inženjera studentima nude i raznovrsne radionice za razvijanje ličnih veština, interakciju sa predstavnicima kompanija, kao i Sajam nauke.  Beogradski dani inženjera imaju za cilj da se među studentima učesnicima razviju timski duh i zdrava takmičarska atmosfera i ispolje kreativnost i fleksibilnost – veštine koje će im koristiti u daljem radu.

Prijave za učešće na Beogradskim danima inženjera se otvaraju 20 februara. Više informacija o projektu možete naći na stranici ebec.best.rs.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>