Beograd dobija novi mural
Postavio Redakcija Presstiž 12 Jan 2018 u 11:17 | Kategorija: Čari Beograda, Poslednje dodato | 0 Komentara

Proglašen pobednik NIS-ovog konkursa „Zeleni grad-nova energija” 

Mural Pop Lukina Beograd (1)

Na konkursu „Zeleni grad-nova energija, koji je kompanija NIS raspisala u saradnji sa Gradom Beogradom, pobedio je rad Sare Antov i Dragana Vukovića iz Beograda.

Pobedničko rešenje ulepšaće fasadu u Pop Lukinoj ulici u Beogradu.

Prema zvaničnom saopštenju, konkurs je bio otvoren od 8. do 20. decembra, a na otvoreni poziv stiglo je više od 40 predloga umetnika i umetnčkih grupa. Centralni motiv pobedničkog rešenja biće list, koji simbolizuje zdrav život, dok njegova mreža predstavlja jaku zajednicu tj. sliku grada kojoj težimo i možemo zajednički da je stvorimo. Mladi umetnici su se odlučili za rešenje koje Beograd vidi kao zeleni grad budućnosti, grad novih tehnologija i ideja.

Pobedničko rešenje Sare Antov i Dragana Vukovića biće nagrađeno sa 120.000 dinara. Mural na fasadi u Pop Lukinoj ulici biće izveden početkom 2018. godine.

O izboru pobednika je odlučivala komisija sastavljena od predstavnika Gasprom njefta, NIS-a i predstavnika grada Beograda. Proces odlučivanja uključivao je nekoliko faza, a od predloženih rešenja koja su ušla u samo finale, odabrano je ono koje najbolje odgovara na temu poziva, uklapa se u prirodu okruženja i doprinosi gradskoj raznolikosti u pogledu sličnih umetničkih intervencija.

Ovim raspisom javnog poziva, NIS u saradnji sa Gradom Beogradom želi da podrži razvoj savremenog stvaralaštva u oblasti vizuelne umetnosti a prevashodno rad mladih umetnika.  Projekat je pokrenut sa ciljem promocije koncepta ulične umetnosti i umetnosti u javnim prostorima i afirmaciji ideje o budućnosti održivih gradova.

 Pod sloganom „Potez za budućnost“ kompanija NIS nastavlja da na sličan način razvija svoj odnos sa zajednicom kroz promociju i podršku savremenom stvaralaštvu i mladim umetnicima u oblasti vizuelnih umetnosti u javnom prostoru.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>