TLO: Samostalna izložba slika Ane Đapović
Postavio Redakcija Presstiž 18 Feb 2018 u 09:48 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Samostalna izložba slika pod nazivom TLO, umetnice Ane Đapović, biće otvorena 21. februara u 19h u Galeriji ULUS u Beogradu.

Ana Djapovic (2)

Prema zvaničnom saopštenju, izložba „Tlo” je serija slika monumentalnih dimenzija na kojima je predstavljeno tlo zemlje i njena tekstura. Ana Đapović na radovima prikazuje jedan apstraktni univerzum, gde u umetničkom činu koristi slikarsku tehniku enkaustičkog zgrafita. Rastopljenom vosku dodaje pigmente boje i kalafonijum. U procesu stvaranja slike na slikarsko platno slaže više raznolikih slojeva voska koji se povija, stvrdnjava, da bi naknadno dletom, nožićima urezivala crtež, slično kao kod linoreza. Ritam Anine slike izvire iz intuitivnog dela njene umetničke ličnosti, reguliše njeno delo na dinamičan način. Ritam odaje njen “povratak redu” na sve što je haotično.

Ana Djapovic (1)

Ana je rođena 1988. godine  Beogradu. Diplomirala 2011. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, u klasi profesora Siniše Žikića, odsek zidno slikarstvo.Član ULUS-a i ULUPUDS-a.

Od 2013. godine u statusu je samostalnog umetnika. Od 2014, radi kao profesor likovne kulture u Gimnaziji „Stefan Nemanja“ i u Srednjoj stručnoj školi „Zaharija Stefanović Orfelin“. Godine 2016. postaje jedan od osnivača Centra za edukaciju i razvoj umetnosti – ARTISTIKUM

Godine 2017. postaje dobitnik nagrade za slikarstvo „Zlatna paleta” ULUS-a. Do sada je imala 10 samostalnih izlaganja I učestvovala na preko 100 kolektivnih izložbi.

Ana Djapovic (3)

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>