„SVETI SAVA SRPSKI” U ISTORIJSKOM MUZEJU SRBIJE
Postavio Redakcija Presstiž 3 Jul 2016 u 10:27 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba „Sveti Sava Srpski” biće otvorena u utorak, 5. jula, u 12 časova u Istorijskom muzeju Srbije, na Trgu Nikole Pašića 11, u Beogradu.

Sveti Sava Srpski

Izložbu će javnosti predstaviti direktor muzeja dr Dušica Bojić, autor izložbe i muzejski savetnik dr Andrej Vujnović i muzejski savetnik Nebojša Damnjanović.

Ovaj događaj će biti realizovan uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Prema saopštenju iz IMS, ova multimedijalna izložba „Sveti Sava Srpski” je plod višegodišnjeg istraživačkog rada autora i nastoji da, kroz arhivsku građu, kopije fresaka i ikona i fotografije ličnih predmeta i relikvija Svetog Save, što potpunije približi javnosti njegov svetovni i duhovni put, kao i veličinu i značaj njegove ličnosti za srpsku državu i Srpsku pravoslavnu crkvu, ali i celokupnu srpsku istoriju i kulturu.

Jovan Kozma, Sveti Sava i Sveti Simeon sa zitijem Svetog Save kopija freske iz manastira Moraca

- Jovan Kozma, Sveti Sava i Sveti Simeon sa žitijem Svetog Save / kopija freske iz manastira Morača

Takođe, izložbu će svečano otvoriti Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej u utorak 5. jula u 12 sati u posebnom delu izložbenog prostora Istorijskog muzeja Srbije.

Izložba će biti otvorena do 28. novembra ove godine, svakog dana osim ponedeljka od 12h do 20h.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>