REVIJA „ŠEKSPIRU U ČAST” U NARODNOM POZORIŠTU
Postavio Redakcija Presstiž 28 Oct 2016 u 08:30 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Revija predstava pod nazivom „Šekspiru u čast”, povodom 400 godina od smrti slavnog engleskog pesnika i dramskog pisca, biće održana tokom novembra na obe scene Narodnog pozorišta u Beogradu.

vilijam-sekspir

- Vilijam Šekspir / foto: biography.com

Prema saopštenju iz Narodnog pozorišta, publika će moći da pogleda više različitih naslova ovog klasika sa repertoara srpskih pozorišta, a prvi od njih, 2. novembra, na sceni „Raša Plaović” (20:30), biće „Hamlet” u režiji Nikole Zavišića i izvođenju ansambla Drame Srpskog narodnog pozorište iz Novog Sada.

Narednog dana, na istom mestu i u isto vreme, biće odigrana diplomska predstava „Biti ili ne biti” studenata Akademije lepih umetnosti i medija u klasi prof. Božidara Đurovića i Hadži Nenada Maričića.

Na Velikoj sceni, 18. novembra (19:30), termin je rezervisan za „Henrija Šestog”, u režiji Nikite Milivojevića koji govori o plemićkim podelama u srednjevekovnoj Engleskoj i sukobu sa Francuskom. Ujedno, biće to i jubilarno 50. izvođenje ovog komada koji je premijerno izveden 11. maja 2012. godine u čuvenom londonskom Glob teatru, u okviru „Kulturne olimpijade”.

Nekoliko dana kasnije, 23. novembra, Milivojević će se, takođe na Velikoj sceni, u istom terminu, predstaviti sa još jednim naslovom – ovoga puta u pitanju je „Perikle”, u izvođenju ansambla Šabačkog pozorišta.

Knjaževsko srpski teatar iz Kragujevca gostovaće 25. novembra (Velika scena, 19:30) sa komedijom „San letnje noći”, u režiji Pjera Valtera Polica koji je toj tananoj bajci o ljudskim strastima, sukobima i nesporazumima dao političku, psihološku, socijalnu i duhovnu domenziju.

Revija će biti završena 26. novembra, na sceni „Raša Plaović” (20:30), predstavom „Romeo i Julija”, u režiji Nikole Zavišića i izvođenju ansambla Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>