PROMOCIJA CORAXOVE KNJIGE KARIKATURA
Postavio Redakcija Presstiž 15 Dec 2015 u 08:09 | Kategorija: Vesti | 1 Komentar

Promocija knjige karikatura Predraga Koraksića Coraxa održaće se u četvrtak, 17. decembra, u 19h u Kulturnom centru Grad u Beogradu.

Corax

Prema saopštenju KC Grad, knjiga karikatura Predraga Koraksića Koraksa Trajno prošlo vreme: hronologija/1990 – 2001, u izdanju Alexandria Press iz Beograda, sa objašnjenjima i napomenama istoričara, na srpskom i engleskom jeziku, predstavlja svojevrsni vodič kroz prošlost koja još uvek traje i čije posledice i direktne implikacije (kako na nivou fenomena koje Koraks obrađuje svojim karikaturama, tako i na nivou direktnih aktera u dnevnopolitičkom sprovođenju tih fenomena) i danas proživljavamo.

Knjigu je priredila istoričarka dr Branka Prpa, a uvodne tekstove su napisali Dušan Makavejev, Bora Ćosić i Vladimir Pištalo.

Corax (1)

Legendarni karikaturista Predrag Koraksić Koraks, svojim duhovitim i ubojitim ctežima, bolje od svakog komentara i analize, opisao je zbivanja na prostoru bivše Jugoslavije poslednjih decenija. Koraksova dnevna hronika te, po mnogo čemu, najgore decenije u recentnoj istoriji našeg prostora ima efekat i otrežnjenja i moguće terapije.

U KC Gradu, 17. decembra predstavićemo ovu knjigu, a isto veče će biti i postavljena izložba Koraksovih najnovijih karikatura. Na predstavljanju govore sam Predrag Koraksić Koraks i Vladimir Pištalo, izložbu otvara Zoran Kesić, a moderator večeri je Bojan Marjanović.

Predrag Koraksić je najgori karikaturista na svetu. Kada gledam njegove crteže, dođe mi da više ne budem levičar – Mirjana Marković

Prikazano: 1 Komentar
Napišite svoje mišljenje...
  1. ducca says:

    Volela bih da imam ovu knjigu!

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>