Prodajna izložba zlatnih skulptura Rista Mihića u hotelu „Hilton”
Postavio Redakcija Presstiž 17 Apr 2019 u 13:16 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

„Prasimbol”, prodajna izložba skulptura od zlata vajara Rista Mihića, biće održana 22. aprila u 19h u hotelu „Hilton”, u Ulici Kralja Milana 35, u Beogradu.

Risto Mihic vajar (3)

Izložbu, na kojoj će biti prikazane replike skulptura od zlata čistoće 99,9%, otvoriće istaknuti likovni umetnik Miroljub Filipović Filimir, i dr Dragan Dejković, finansijski savetnik, dok se očekuje i dolazak brojnih zvanica među kojima su i predstavnici diplomatskog kruga, stručne javnosti, ljudi iz kulturnog i javnog života, ljubitelji umetnosti, kao i renomirani privrednici Srbije.

Risto Mihic vajar (2)

O autoru izložbe:

Risto Mihić je rođen u Beogradu 1963. godine. Diplomirao je vajarstvo 1999. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Licencirani je konzervator-restaurator. Pored brojnih stručnih seminara koje je pohađao i bio angažovan na velikim stručnim projektima, u periodu od 2004. do 2007. radi na zaštiti kulturnih dobara u okviru Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Kao konzervator skulptura od 2007. godine radi u Narodnom muzeju u Beogradu. Ima preko 50 izvedenih i izlaganih dela, 31 javno izloženu skulpturu među kojima su i spomen-obeležje đakonu Avakumu, spomen-ploče Smilji Mandukić i Branku Markoviću. Učestvovao je u tri likovne kolonije i 20 grupnih izložbi. Dobitnik je šest zahvalnica, jedne jubilarne plakete, po jedne: treće nagrade, nagrade publike i prve nagrade. Restaurirao je i konzervirao više od 450 skulptura među kojima su i Ribar D. Arambašića, Majka sa detetom i Udovica Ivana Meštrovića. Autor je više tekstova iz oblasti konzervacije i član je ULUPUDS-a i UBUS-a. Pokretač je i osnivač Gliptoteke Beograd.

Risto Mihic vajar (1)

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>