PRIKUPLJANJE KNJIGA ZA DECU BEZ RODITELJA
Postavio Redakcija Presstiž 2 Dec 2015 u 14:13 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Novogodišnji Coca-Cola karavan otpočinje humanu misiju prikupljanja knjiga za decu bez roditelja uz podršku izdavačke kuće Laguna.

Dobrotvorni projekat Coca-Cola novogodišnji karavan 15. decembra kreće na svoju dobrotvornu akciju prikupljanja knjiga za decu bez roditeljskog staranja.

Coca Cola karavan 2015

Karavan će obići 10 gradova Srbije, a pomoći će mu i izdavačka kuća Laguna.  U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kompanija Coca-Cola će preurediti po jednu prostoriju u domovima širom Srbije kojima će biti upućena i donacija u knjigama po završetku karavana 1. januara 2016.

SAOPŠTENJE IZDAVAČKE KUĆE LAGUNA

Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da pozovemo sve građane da se pridruže našoj dobrotvornoj misiji da zajedno donesemo osmehe na lica mališana u domovima i učinimo im ove novogodišnje praznike sasvim posebnim.

Od 5. decembra knjige za decu možete ostaviti u nekoj od knjižara Delfi. Novogodišnje police, na koje ćete moći da spustite svoje poklon-knjige za decu, biće u knjižarama u Beogradu: SKC (Kralja Milana 48), Zira (Ruzveltova 33), Zemun Park (autoput za Novi Sad 124–126), Immo Outlet centar (Gandijeva 21, Novi Beograd), Super Vero (Milutina Milankovića 86a, Novi Beograd), Bulevar (Bulevar kralja Aleksandra 146), Zvezdara (Zvezdara Aviv Park Gardenia, Živka Davidovića 86), knjižara Merriott (Vase Čarapića 2–4, Stari Grad), u Zrenjaninu u knjižari Delfi (Aviv Park Zrenjanin, Bagljaš Zapad 5), u Novom Sadu u knjižari Delfi (Big Shopping Center, Sentandrejski put br. 11), u Nišu u knjižari Delfi (Voždova 4) i u knjižari u Kragujevcu (Kralja Petra I 12).

Svi žele da bar na trenutak budu neko drugi, da pomoću mašte otputuju na neko daleko, nedostižno i nepoznato mesto, da osete ono što im je u stvarnom svetu nemoguće. Zahvaljujući piscima i njihovom radu postoje ulaznice za takve svetove. Oni su svoja iskustva, avanture, putovanja i poznanstva pretočili u reči i podelili ih sa celim svetom. Neke knjige su štampane na svim jezicima sveta kako ne bi postojale nikakve prepreke da svi dožive isto i uživaju u istom. Bilo da su to bajke, basne, pripovetke, priče za laku noć, pesmice, atlasi, enciklopedije ili jednostavno slikovnice i bojanke. Deca vole knjige, vole da čitaju ili da slušaju da im neko čita knjigu. To je sastavni deo svakog detinjstva, a knjiga je želja većine dece.

Budući da je Deda Mraz čitav život posvetio deci, rešio je da oformi karavan, obiđe ceo svet i sastane se sa velikim brojem dece i zamoli ih za pomoć dok Nova godina još nije stigla. Zamolio je decu da svako donese po jednu svoju staru knjigu. Ako se tako skupe skoro sve knjige ikada napisane, sasvim sigurno će u njima biti mnogo priča koje je Deda Mraz želeo da ispriča.

Karavan na svoj put polazi 15. decembra iz Beograda ispred Ušće šoping centra gde će svi građani moći da dođu, donesu knjige i zabave se na samom karavanu. Program počinje u 18 časova te će posetioci imati prilike da uživaju u dečjoj predstavi, nastupu domaćih YouTube zvezda, finalista ovogodišnjeg X Faktora kao i druženju i fotografisanju sa Deda Mrazom.

Na svom putu kroz Srbiju karavan će posetiti sledeće gradove:

16. decembar – Sombor, Trg svetog trojstva, 17 časova
17. decembar – Novi Sad, Trg slobode, 18 časova
20. decembar – Valjevo, plato ispred Opštine, 17 časova
21. decembar – Užice, Gradski trg, 17 časova
24. decembar – Kruševac, Trg kosovskih junaka, 17 časova
25. decembar – Vranje, Omladinski kulturni centar, 17 časova
28. decembar – Niš, plato pored Trga kralja Milana, 17 časova
29. decembar – Kragujevac, Trg kod krsta, 17 časova
30. decembar – Negotin, Gradski trg,17 časova
1. januar 2016. – Beograd, Ulica otvorenog srca, 10.30

Ponesite bar jednu knjigu za decu, pomozite Deda Mrazu i budite deo Deda Mrazove čarolije koju vam donosi Coca-Cola novogodišnji karavan.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>