PREMINUO GLUMAC SRBOLJUB SRBA MILIN
Postavio Redakcija Presstiž 3 Dec 2015 u 15:54 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Srboljub Srba Milin, srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac, jedan od osnivača pozorišta DADOV i penzionisani član Narodnog pozorišta, preminuo je juče u Beogradu.

Srba Milin 2

Sahrana će biti obavljena na groblju Lešće u subotu 5. decembra u 13.30 časova, dok će komemoracija biti održana u Omladinskom pozorištu DADOV u ponedeljak 7. decembra u 12 časova.

Srboljub Srba Milin, rođen je 3. avgusta 1941. godine u Šapcu, a preminuo je 2. decembra 2015. u Beogradu. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 1962. vodio je život profesionalnog glumca, prvo u Savremenom pozorištu, potom u Pozorištu na Terazijama, da bi u penziju otišao kao član ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu. Jedan je od prvih članova DADOV-a, u kojem je Gogoljevu monodramu „Dnevnik jednog ludaka“ igrao punih 50 godina. Zapamćene su njegove uloge u „Oklahomi“, „Violinisti na krovu“, „Helou Doli“, „Dr“, kao i u serijama „Otpisani“ i „Ceo život za godinu dana“, i televizijskim nahsinhoizacijama Vini Pua, Mudrog starog patuljka, Baje Patka, i u filmu „Život i smrt porno bande“.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>