PREMIJERA PREDSTAVE „LJUBAV I MODA“
Postavio Redakcija Presstiž 23 Mar 2017 u 17:31 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Premijera mjuzikla „Ljubav i moda“, reditelja Aleksandra Nikolića, zakazana je za 27. april u Operi i teatru „Madlenianum“ u Zemunu.

Ljubav i moda predstava (1)

Predstava će biti realizovana u saradnji ovog pozorišta i produkcije „Kako vam drago“, a repriza će biti 28. aprila.

Prema saopštenju iz „Madlenianuma“, ovo je lepršava, zanosna ljubavna priča iz 1960. godine uz muziku karakterističnu za to vreme. Na čelu dve suparničke modne kuće posleratnog Beograda, Jugošika i Jugomode, nalaze se bivši supružnici – Direktor i Direktorka. Njihovo rivalstvo podstiče ova dva mlada i smela preduzeća da napreduju, ali i da svi zaposleni neizmerno pate zbog njihovog sukoba, borbi i smicalica. Ono što niko ne zna jeste da u srži tog sukoba stoji Rođak, namazani muljator spreman na sve kako bi obe firme uništio i osnovao svoj jedinstveni Jugoteks. Ono što, sa druge strane, Rođak ne zna, jeste da se između Sonje, Direktorkine i Direktorove ćerke i Bore, Jugošikovog glavnog dizajnera – rađa ljubav. Taj momenat neplaniranog izliva emocija poremetiće sve planove ove dve modne kuće i svih koji tu rade, značajno promeniti planove za konkurentske modne revije, i iznad svega – dodatno otežati Rođaku da izvrši svoj pakleni naum.

Ljubav i moda predstava (2)

Tekst je pripremila Staša Koprivica, dok su koreografi Anka Gaćeša i Mirela Božić Jovanović.

Igraju: Nina Janković, Katarina Gojković, Branislav Tomašević, Nebojša Milovanović, Tamara Aleksić, Stevan Piale, Andrija Daničić, Iva Stefanović, Ana Stojanović i Tatjana Dimitrijević.

Pored pomenutih glumaca, na sceni će biti i pevači: Dušan Šarenac, Tijana Ranđelović i Maja Živković, kao i baletski igrači Nemanja Pražić, Miloš Jadžić, Goran Vidaić, Vukan Belojević, Dunja Stanković, Helena Petrović, Neda Popović i Tara Tomašić.

U projektu su angažovani muzičari Luka Jovičić (bubanj), Milovan Paunović (klavir), Miladin Stojković (kontrabas), Pavle Popov (gitara), Nikola Mirosavić (truba), Saška Veljković (trombon), Ivan Teofilović (tenor saksofon) i Andrija Daničić (alt saksofon).

Ispred produkcije KAKO VAM DRAGO stoji producent koji je istovremeno i nosilac jedne od glavnih uloga Andrija Daničić.

Ljubav i moda predstava (3)

- Foto: Suzana Sarić

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>