Premijera predstave „Kad je Niče plakao”
Postavio Redakcija Presstiž 14 Feb 2019 u 10:34 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Premijera predstave Kad je Niče plakao u režiji Gorana Jevtića biće održana večeras, 14. februara u 20h, u UK Vuk Stefanović Karadžić u Beogradu.

Kad je Nice plakao - predstava (3)

Komad je inspirisan istoimenim romanom Irvina Jaloma, jednog od najčitanijih savremenih svetskih pisaca. U pitanju je priča o rađanju psihoanalize, o izdvajanju pojedinca iz mase, priča o susretu tri genijalna uma – Jozefa Brojera, Sigmunda Frojda i Fridriha Ničea – susretu koji će promeniti savremeno razumevanje čoveka.

Gde čovečanstvo danas stoji stotinu godina posle Ničeove filozofije i Brojerove psihoanalize? Postoji li sloboda izvan slobode u odnosu na samog sebe, biti ja i istine? – samo su neka od pitanja koje postavlja ova predstava.

Kad je Nice plakao - predstava (2)

Igraju: Ljubomir Bandović, Goran Jevtić, Katarina Marković, Vanja Milačić, Sara Pejčić i Dimitrije Stajić.

Ovaj projekat u koprodukciji udruženja Kulturocilin i UK Vuk Stefanović Karadžić, podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja, Sekreterijata za kulturu Grada Beograda, Fondacije Hemofarm, kompanije Huawei, Goethe instituta i Austrijskog kulturnog foruma.

Kad je Nice plakao - predstava (1)

- Foto: Matija Jovanović

- Izvor: Kulturocilin

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>