Premijera predstave „Borilački klub” u Domu omladine
Postavio Redakcija Presstiž 8 Dec 2018 u 10:55 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Premijera predstave Borilački klub” biće održana u ponedeljak, 10. decembra u 20h, u sali Amerikana u Domu omladine Beograda.

Borilacki klub predstava Dom omladine 2018 (1)

U pitanju je dvadeset i sedma pozorišna premijera Studija Centar, a reprizna izvođenja zakazana su za 11. i 12. decembar, kao i 24. januar 2019. godine, takođe u 20 časova.

Kultni film, koji je za kratko vreme proglašen jednim od najboljih filmskih ostvarenja svih vremena, bio je pokretački motiv za kreiranje predstave i povezivanje ove neverovatne priče sa današnjim odrastanjem mladih ljudi.

Radnja komada smeštena je na naše podneblje i prilagođena je današnjim tinejdžerima. Srednjoškolac koji je u šestoj godini usvojen, ostaje bez roditelja koji su mu ostavili veliko nasledstvo. Očajan i sam, upada u problem sa nesanicom i počinje da posećuje grupe za podršku obolelima od raka. Tu upoznaje Marlu Singer, štićenicu doma za nezbrinutu decu, još jednu lažnu osobu na pomenutim grupama, koja, opterećena smrću želi izbliza da posmatra poslednje dane života svojih vršnjaka. Međutim, kada se bude povezao sa Tajlerom Dardenom, srednjoškolac biva uvučen u podzemne borilačke klubove, koji će za kratko vreme preuzeti primat u društvu i postati glavni uzroci nasilja na fudbalskim utakmicama, političkim protestima i drugim vandalskim akcijama.  Pritisnut Tajlerovim uticajem i ophrvan borbom za samokontrolu i očuvanje svoje ličnosti, ovaj srednjoškolac podleže pritisku i uništava svoje kompletno okruženje i sopstveni život.

Borilacki klub predstava Dom omladine 2018 (3)

S obzirom na primetan porast tzv. navijačkih grupa, koje imaju za cilj podsticanje nasilja i trgovinu droge među mladima, ova priča pokazala se kao idealna za sagledavanje uzroka i posledica takvih postupaka. Mladi ljudi, još u osnovnim i srednjim školama, upadaju u zamke “navijača”, koji, organizujući ih kao mladu vojsku, vode ka izazivanju nereda, kriminalu i opštoj propasti.  Da bi bili primećeni i “nagrađeni” od strane svojih vođa, današnji klinci su spremni na dokazivanje, omamljeni željom da budu prihvaćeni i opasni. Ovom predstavom, skrećemo pažnju na sve veći problem današnjice i ukazujemo na stravične posledice, koje postojanje tih grupa ima na naše društvo.

Pozorišna predstava Borilački klub producirana je na moderan način i prilagođena je uzrastu tinejdžera od 15 i više godina. Dinamična je i brza, puna scenskih i svetlosnih efekata i na poseban način komunicira sa publikom.

Borilacki klub predstava Dom omladine 2018 (2)

Profesionalna autorska ekipa koju čine: Nenad Radović (dramaturg i reditelj predstave), Nenad Stojmenović (glumac – majstor scenskih borbi), Dragana Šujak (koreograf), Marija Tavčar (kostimograf), Ljubica Damčević i Katarina Ranković (kompozitori), bili su zaduženi za poštovanje visokih produkcionih kvaliteta predstave „Borilački klub”. U izvođenju učestvuje više od 20 mladih glumaca, već dovoljno iskusnih polaznika pozorišnog studija Centar, koji su se prethodnih godina isticali u pozorišnim predstavama: Mi deca sa stanice Zoo, Deca na internetu 2, Dnevnik Ane Frank i dr.

Ulaznice su u prodaji preko Eventim mreže, veb i Fejsbuk stranice Studio Centra. Cena ulaznica u slobodnoj prodaji je 500 dinara, dok su za školske i grupne posete obezbeđeni dodatni popusti.

- Izvor: Dom omladine Beograda

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>