Predstava „Mi deca sa stanice ZOO“ u Domu omladine
Postavio Redakcija Presstiž 16 May 2018 u 08:21 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Ova predstava će biti završetak uspešne pozorišne sezone Studija „Centar” i Doma omladine 

Mi deca sa stanice ZOO predstava (2)

„Mi deca sa stanice ZOO“ će biti izvedena večeras, 16. maja u 20h, po jubilarni 50. i ujedno poslednji put u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Prema zvaničnom saopštenju iz DO, ova predstava je rađena po istoimenom romanu Kristijane F., premijerno je izvedena u martu 2010. godine u saradnjii sa Centrom za prevenciju narkomanije, a uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Do danas ju je videlo više od 11.000 tinejdžera, a igrana je i povodom Svetskog dana borbe protiv narkomanije u organizaciji UNICEF-a i kancelarije Evropske komisije u Beogradu. Predstava je 2010. godine učestvovala na Internacionalnom pozorišnom festivalu u Nemačkoj.  Tokom prethodnih osam godina gostovala u više od 10 gradova u Srbiji. Od premijere do danas, u predstavi je igralo 46 izuzetno talentovanih mladih ljudi, od kojih su neki sada već studenti glume na beogradskim akademijama.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima, a za organizovane i školske posete, odobren je dodatni popust. 

Mi deca sa stanice ZOO predstava (1)

Ovim izvođenjem biće završena još jedna pozorišna sezona namenjena mladima, koju su Studio Centar i Dom omladine Beograda započeli u maju prošle godine. Na redovnom reperotaru, svakog meseca, nalazile su se predstave: „Dnevnik Ane Frank“, „Sve je to Rock’n’Roll“, „Rijaliti Škola“, „Deca na internetu 2“, „Otuđenje, kao i već pomenuta, „Mi deca sa stanice Zoo“. Sve predstave bile su apsolutni hit za učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola. Brze, dinamične, napete, prilagođene uzrastu tinejdžera, sa jasnom edukativnom porukom, govoreći o aktuelnim problemima mladih, predstave je u prethodnih godinu dana videlo više od 5.000 gledalaca, pretežno tinejdžera, a odigrane su ukupno 31 put.

Dom omladine Beograda i Studio Centar će i u narednoj sezoni nastaviti realizaciju pozorišnog repertoara za mlade. Pored starih naslova, za sledeću sezonu najavljujemo i dve nove premijere, od kojih će prva biti predstava „Borilački klub, rađena po istoimenoj knjizi Čaka Palahnjuka, a baviće se problemom vršnjačkog nasilja i huliganizma.

Studio Centar će za potrebe novih predstava, u maju mesecu organizovati i „regrutaciju“ novih mladih talentovanih ljudi, koji će kroz besplatne radionice glume, imati priliku da se upoznaju sa sistemom rada u pozorišnom studiju Studio Centra.

Dom omladine Beograda i Studio Centar ovim putem zahvaljuju prosvetnim radnicima na izuzetnoj saradnji u prethodnih godinu dana i ogromnoj želji da svoje učenike dovedu u pozorište, kao i beogradskoj publici koja je u velikom broju posećivale naše događaje, ali i medijima koji su dali zapažen prostor pozorišnim predstavama za tinejdžere koje organizujemo.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>