PLACIDO DOMINGO 8. DECEMBRA U KOMBANK ARENI
Postavio Redakcija Presstiž 27 Sep 2014 u 11:13 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Jedan od najčuvenijih glasova sveta, španski tenor Placido Domingo, nastupiće u Srbiji nakon više od dve decenije, u Kombank Areni, 8. decembra 2014. godine.

placido domingo kombank arenaDominga sa pravom nazivaju kraljem opere, istinskim renesansnim čovekom muzike i najvećim operskim umetnikom savremenog doba. Maestro Placido Domingo, višestruko talentovan umetnik, priznat ne samo kao pevač već kao i dirigent, u svojoj višedecenijskoj impresivnoj karijeri uključuje 144 pevačkih rola što predstavlja svojevrstan rekord i cifru bez konkurencije kroz čitavu istoriju opera.

 Napunio je sedamdeset tri godine u januaru 2014, ali njegov šarm, talenat i energija i dalje traju istim intenzitetom. Glas tople boje i izuzetne pokretljivosti savršeno se nadopunjuje sa njegovom glumačkom nadarenošću i daje mu ono što sam Domingo smatra svojom najvećom prednošću, mogućnost da pruža zadovoljstvo ljudima širom sveta.

Skoro da ne postoji opersko delo u kome se nije oprobao. Za sva vremena, ovekovečio je Alfreda iz Travijate, Artura iz Lučije od Lamermura, Don Hozea iz Karmen i mnoge druge operske likove.

Sa svojim čuvenim kolegama, Karerasom i Pavarotijem, 1990. godine spontano je osnovao Tri tenora i nastupajući svaki put sa ogromnim uspehom širom sveta, definitivno srušio barijere klasičnog izvođenja arija i približio svet opere širokom auditorijumu.

Ovo će biti jedinstvena prilika da 8. decembra u Kombank Areni, čujete uživo velikog Dominga.

Ulaznice uskoro u prodaji.

Koncert Placida Dominga i Sondre Radvanovski u Torontu 2011. godine poslušajte OVDE.

- Foto: Kombank arena PR photo

- Preuzeto sa mjuznews.com

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>